Албанци одлучују хоће ли навијачи доћи у БГ!

Генерални секретак Фудбалског Савеза Србије Зоран Лаковић рекао је да је послат предлог ФС Албаније о одигравању утакмица без присуства гостујућих навијача.

Фудбал 29.09.2014 | 12:45
Албанци одлучују хоће ли навијачи доћи у БГ!

Утакмица Србије и Албаније у оквиру квалификација за ЕУРО 2016 на програму је 14. октобра, и одмах је покренула питање о безбедности одигравања, преносе Новости.

Новинска агенција „Наше Прешево“ писала је о доласку 2.000 гостујућих навијача у Београд, али Фудбалски савез Србије намерава да спречи такав сценарио.

„Одмах после жреба смо разговарали о организацији обе утакмице и јасно је да постоји жеља свих нас да све протекне у фер и коректној атмосфери, без најмањег инцидента. Наравно, свесни смо да те утакмице носе поприличне ризике и нико не би желео да било шта утиче на дешавања на терену и ван њега“, каже генерални секретар ФСС Зоран Лаковић, а преносе „Вечерње новости“.

ФСС је одмах послао предложио да се утакмице играју без гостујућих навијача.

„Уз сагласност безбедносних структура УЕФА и у договору са нашом полицијом, предложили смо Фудбалском савезу Албаније да се утакмице у Београду и Тирани играју без присуства гостујућих навијача. Наравно, у случају да тако буде, савези би добили само протоколом предвиђене улазнице за чланове делегације“, навео је Лаковић.

Одговор из Тиране још није стигао, а Лаковић процењује да би став ФС Албаније у писаној форми требало да се нађе на столу у нашем Савезу почетком наредне недеље.

„Све је њиховим рукама, УЕФА није у могућности да у оваквим ситуацијама наложи савезима како ће да реагују, већ само може да да препоруку. Претпостављам да и код Албанаца преовладава размишљање да је боље не трошити додатну енергију на ствари око терена, већ да фудбал буде у центру пажње“, додао је Лаковић.

Међутим, увек постоји шанса да ФС Албаније не пошаље потврдан одговор на захтев о изостанку гостујућих навијача.

Коментари / 0

Оставите коментар