Albanci odlučuju hoće li navijači doći u BG!

Generalni sekretak Fudbalskog Saveza Srbije Zoran Laković rekao je da je poslat predlog FS Albanije o odigravanju utakmica bez prisustva gostujućih navijača.

Fudbal 29.09.2014 | 12:45
Albanci odlučuju hoće li navijači doći u BG!

Utakmica Srbije i Albanije u okviru kvalifikacija za EURO 2016 na programu je 14. oktobra, i odmah je pokrenula pitanje o bezbednosti odigravanja, prenose Novosti.

Novinska agencija „Naše Preševo“ pisala je o dolasku 2.000 gostujućih navijača u Beograd, ali Fudbalski savez Srbije namerava da spreči takav scenario.

„Odmah posle žreba smo razgovarali o organizaciji obe utakmice i jasno je da postoji želja svih nas da sve protekne u fer i korektnoj atmosferi, bez najmanjeg incidenta. Naravno, svesni smo da te utakmice nose poprilične rizike i niko ne bi želeo da bilo šta utiče na dešavanja na terenu i van njega“, kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković, a prenose „Večernje novosti“.

FSS je odmah poslao predložio da se utakmice igraju bez gostujućih navijača.

„Uz saglasnost bezbednosnih struktura UEFA i u dogovoru sa našom policijom, predložili smo Fudbalskom savezu Albanije da se utakmice u Beogradu i Tirani igraju bez prisustva gostujućih navijača. Naravno, u slučaju da tako bude, savezi bi dobili samo protokolom predviđene ulaznice za članove delegacije“, naveo je Laković.

Odgovor iz Tirane još nije stigao, a Laković procenjuje da bi stav FS Albanije u pisanoj formi trebalo da se nađe na stolu u našem Savezu početkom naredne nedelje.

„Sve je njihovim rukama, UEFA nije u mogućnosti da u ovakvim situacijama naloži savezima kako će da reaguju, već samo može da da preporuku. Pretpostavljam da i kod Albanaca preovladava razmišljanje da je bolje ne trošiti dodatnu energiju na stvari oko terena, već da fudbal bude u centru pažnje“, dodao je Laković.

Međutim, uvek postoji šansa da FS Albanije ne pošalje potvrdan odgovor na zahtev o izostanku gostujućih navijača.

Komentari / 0

Ostavite komentar