Хрвати и Французи избегли Србе!

Кошаркашка репрезентација Србије играће групну фазу на Европском првенству 2015. године у Немачкој или Летонији, објавио је Борд ФИБА.

Кошарка 29.09.2014 | 12:15
Хрвати и Французи избегли Србе!

Вицешампиони света се налазе у другом шеширу пред жреб за Евробаскет, али је владајуће тело светске кошарке направило занимљив корак, па је домаћинима дозволила да изаберу по једну репрезентацију коју желе да угосте.

Подсетимо, Шампионат ’Старог континента’ је требало да се одржи у Украјини, али је због нестабилне ситуације у тој земљи њој одузето домаћинство. Тако су организацију преузеле Француска, Хрватска, Немачка и Летонија.

На захтев ФИБА, Хрватска се одлучила за Словенију, Француска за Финску, Немачка за Турску, а Летонија за Литванију. Србија се, иначе, налази у истом шеширу са Словенијом и Финском, па се може рећи да су Хрвати и Французи избегли изабранике Александра Ђорђевића.

За главне носиоце жреба нису одређени сви домаћини, већ су уместо Немачке и Летоније то Литванија и Шпанија, уз Француску и Хрватску. Србија је у другом шеширу са Словенијом, Украјином и Финском, што значи да у групној фази, осим са Француском и Хрватском неће моћи да се састане са неким од тих тимова.

Жреб група за Евробаскет наредне године биће обављен у новембру.

Распоред екипа пред жреб:
Први шешир: Француска, Литванија, Шпанија, Хрватска.
Други шешир: Србија, Словенија, Украјина, Финска.
Трећи шешир: Грчка, Летонија, Босна и Херцеговина, Турска.
Четврти шешир: Италија, Пољска, Белгија, Македонија.
Пети шешир: Немачка, Израел, Чешка, Грузија
Шести шешир: Русија, Холандија, Исланд, Естонија.

Коментари / 0

Оставите коментар