Hrvati i Francuzi izbegli Srbe!

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće grupnu fazu na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Nemačkoj ili Letoniji, objavio je Bord FIBA.

Košarka 29.09.2014 | 12:15
Hrvati i Francuzi izbegli Srbe!

Vicešampioni sveta se nalaze u drugom šeširu pred žreb za Evrobasket, ali je vladajuće telo svetske košarke napravilo zanimljiv korak, pa je domaćinima dozvolila da izaberu po jednu reprezentaciju koju žele da ugoste.

Podsetimo, Šampionat ’Starog kontinenta’ je trebalo da se održi u Ukrajini, ali je zbog nestabilne situacije u toj zemlji njoj oduzeto domaćinstvo. Tako su organizaciju preuzele Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija.

Na zahtev FIBA, Hrvatska se odlučila za Sloveniju, Francuska za Finsku, Nemačka za Tursku, a Letonija za Litvaniju. Srbija se, inače, nalazi u istom šeširu sa Slovenijom i Finskom, pa se može reći da su Hrvati i Francuzi izbegli izabranike Aleksandra Đorđevića.

Za glavne nosioce žreba nisu određeni svi domaćini, već su umesto Nemačke i Letonije to Litvanija i Španija, uz Francusku i Hrvatsku. Srbija je u drugom šeširu sa Slovenijom, Ukrajinom i Finskom, što znači da u grupnoj fazi, osim sa Francuskom i Hrvatskom neće moći da se sastane sa nekim od tih timova.

Žreb grupa za Evrobasket naredne godine biće obavljen u novembru.

Raspored ekipa pred žreb:
Prvi šešir: Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska.
Drugi šešir: Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska.
Treći šešir: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Turska.
Četvrti šešir: Italija, Poljska, Belgija, Makedonija.
Peti šešir: Nemačka, Izrael, Češka, Gruzija
Šesti šešir: Rusija, Holandija, Island, Estonija.

Komentari / 0

Ostavite komentar