Лоренцу 800. трка СП-а!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо тријумфовао је на 800. трци Светског шампионата, Великој награди Арагона, 14. трци сезоне у краљевској класи.

Остали спортови 29.09.2014 | 11:15
Лоренцу 800. трка СП-а!

Шпанац је на стази “Моторленд” до победе дошао у времену од 44:20.406 минута, пошто се најбоље снашао у променљивим условима.

Друго место, са десет секунди заостатка, заузео је возач НГМ Форвард рејсинга Алеш Еспаргаро, који је за 17 хиљадитинки победио Кала Крачлоуа на Дукатију.

Актуелни шампион Марк Маркес водио је током већег дела трке, али је излетео три круга пре краја, због лоших услова на стази и на крају је као 13. прошао кроз циљ.

Велика награда Арагона пружила је доста узбуђења, али је на крају Лоренцо заслужено славио, пошто је најбоље овладао тешким условима. Шпанац је први од водећих отишао у бокс, урадио је у правом тренутку, док су се Маркес и његов тимски колега Дани Педроса коцкали, што их је много коштало.

И Педроса и Маркес су излетели пошто је Лоренцо отишао у бокс по мотор за кишу и то иако их је тим чекао. Актуелни шампион је чак сам донео одлуку да настави даље, али је само две кривине касније завршио поред стазе. Возач Јамахе је тако сигурном вожњом до циља стигао до битног тријумфа, али су поред њега јунаци дана сигурно Еспаргаро и Крачлоу, који су у тешким условима у потпуности засијали.

Поред Маркеса и Педроса, поред стазе је завршио и деветоструки светски шампион Валентино Роси. ‘Доктор’ се држао уз водеће на самом почетку трке, али је направио грешку и сишао са сувог дела стазе, и имао је веома тешко излетање. На носилима је изнет са стазе, а после прегледа у медицинском центру, где је утврђено да нема тежих повреда, пребачен је у болницу у Алканису, на преглед главе из предострожности.

Четири трке пре краја сезоне Маркес на челу генералног пласмана има 292 бода, 75 више од Педросе, док је Роси три бода даље.

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Јапана на стази “Твин Ринг Мотеги” 12. октобра.

Коментари / 0

Оставите коментар