"Двери" позивају грађане на литију

Покрет "Двери" позвао је грађане да им се придруже у литији, која ће проћи улицама Београда поподне, како би се "неутралисало одржавање геј параде".

Србија 28.09.2014 | 11:59
"Двери" позивају грађане на литију

"План је да ова свенародна литија и породична шетња, на челу са београдским свештеницима, прође свим централним београдским улицама куда је прошла богохулна геј парада и окади центар Београда после ове срамне, антихришћанске манифестације", саопштено је из овог покрета, који је синоћ у Београду одржао протест против геј параде.

Покрет "Двери" подржава идеју великог броја породичних људи Србије и вјерника Српске православне цркве да се у случају одржавања геј параде данас организује свенародна литија у славу светиње живота, брака и рађања.

Литија ће, како планирају "Двери", почети молитвом у храму Светог Саве у 16.00 часова, а након породичне шетње центром Београда завршиће молебаном у Саборној цркви.

У Београду је за данас у подне најављено одржавање геј параде, која ће проћи централним улицама од Владе Србије до Скупштине града Београда.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пик

28.09.2014 11:45

То брацо православци, натурају нам сва светогрдја сто могу само да нас унисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.09.2014 12:26

Тако је браћо. Покажите им шта је понос. Ове како се већ зову нећу ни описивати јер су ријечи за њихове поступке неприкладне за јавност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

28.09.2014 15:08

Браво за Двери. Богољуб

ОДГОВОРИТЕ