"Dveri" pozivaju građane na litiju

Pokret "Dveri" pozvao je građane da im se pridruže u litiji, koja će proći ulicama Beograda popodne, kako bi se "neutralisalo održavanje gej parade".

Srbija 28.09.2014 | 11:59
"Dveri" pozivaju građane na litiju

"Plan je da ova svenarodna litija i porodična šetnja, na čelu sa beogradskim sveštenicima, prođe svim centralnim beogradskim ulicama kuda je prošla bogohulna gej parada i okadi centar Beograda posle ove sramne, antihrišćanske manifestacije", saopšteno je iz ovog pokreta, koji je sinoć u Beogradu održao protest protiv gej parade.

Pokret "Dveri" podržava ideju velikog broja porodičnih ljudi Srbije i vjernika Srpske pravoslavne crkve da se u slučaju održavanja gej parade danas organizuje svenarodna litija u slavu svetinje života, braka i rađanja.

Litija će, kako planiraju "Dveri", početi molitvom u hramu Svetog Save u 16.00 časova, a nakon porodične šetnje centrom Beograda završiće molebanom u Sabornoj crkvi.

U Beogradu je za danas u podne najavljeno održavanje gej parade, koja će proći centralnim ulicama od Vlade Srbije do Skupštine grada Beograda.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pik

28.09.2014 11:45

To braco pravoslavci, naturaju nam sva svetogrdja sto mogu samo da nas uniste.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

28.09.2014 12:26

Tako je braćo. Pokažite im šta je ponos. Ove kako se već zovu neću ni opisivati jer su riječi za njihove postupke neprikladne za javnost.

ODGOVORITE
Name

Podrska

28.09.2014 15:08

Bravo za Dveri. Bogoljub

ODGOVORITE