Нема оправдања за постојање НАТО-а

Жак Атали, дугогодишњи савјетник француског предсједника Франсоа Митерана, сматра да нема више оправдања за постојање НАТО савеза, који треба трансформисати у савез демократских земаља против тероризма.

Свијет 28.09.2014 | 11:10
Нема оправдања за постојање НАТО-а

"Избијање новог хладног рата је огромна грешка, нема више оправдања за постојање НАТО-а, јер нема Варшавског пакта. Потребан је савез демократских земаља против тероризма", рекао је Атали за "Политику".

Атали, који је и оснивач Европске банке за обнову и развој, истиче да се против тероризма треба борити свим средствима.

Он је навео да би било боље да се нису створили услови да се тероризам појави у виду "Исламске државе", јер, уколико је та војска данас толико јака, то је зато што су у њој генерали и официри Садама Хусеина.

"Требало је задржати ову војску која је била организована, а не уништити је, то је била огромна грешка", каже Атали.

Коментаришући чињеницу да се и Србија придружила коалицији против "Исламске државе", иако је била бомбардована прије петнаест година, Атали је рекао да је и Њемачка некада била бомбардована, па учествује у тој коалицији.

"Постоје праведни ратови. Србија која се величанствено понијела у рату 1939 - 1945. године зна да има праведних ратова", навео је Атали.

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мико

28.09.2014 09:15

Гдје нађосте ову карикатуру, ви сте феномени у БН што се тиче оваквих савјетника, бивших.Ископајте још једну и добичете Гинисову награду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мико

28.09.2014 20:04

Изгледа да не гледас тв и да немаш интернет,овај цовјек је 99 осудјивао НАТО агресију на Србију,и данас прица сто је причао и тада,после повлацења Српске војске и полиције са Косова један од ријетких који је рекао да би Срби могли да буду протерани,и десило се сто је прицао

ОДГОВОРИТЕ