"Просјачка је туга преголема"

Вратио сам се у Отаџбину. Врли нови свијет, којим управљају Касапини, уз саслужење булументе примитиваца.

Република Српска 27.09.2014 | 19:30
"Просјачка је туга преголема"

Бавим се вјечним питањем: Да ли је горе ударити главом о линолеум или када ти је линолеум у глави. Како год обрнем, дођем до оне Конфучијеве да је најгоре када је у глави септичка јама. Као што је то случај са Православним Натуршчиком на Службеном путу код Срба Емиром Кустурицом, Јадником Пером Симићем и Јадником Анђелком Козомаром.

Откуд Православни Натуршчик, некада режисер свјетског гласа, са овдашњим башибозуком - Јадницима?

Одговор лежи у Гетеовој: „Просјачка је туга преголема“, а Кустурица, Први Просјак свих диктаторских дворова, мора за надницу да диринчи са Додиковим цријевним напастима.

Али, није то мрско Кустурици, јер је и његово, као и Симићево и Козомарино природно стање Цопропхагиа. И то свакодневно, а није им мрско ни Додиково.  

Кустурица је најуспјешнији Просјак у Југоситочној Европи. Можда чак и у Европи. Што га чини и најуспјешнијим Просјаком међу режисерима и најбољим Режисером међу Просјацима. Он је и најбогатији Просјак, а испросјачена имања му се протежу од Црне Горе, преко Београда, па до Андрићграда, кичераја над кичерајима на обали ријеке Дрине. Преко којег је испросјачио више од 30 милиона народних пара.

Кич-ефендија Кустурица, свјестан чињенице да је проваљен како прејефтину бижутерију „ваља“ под сребро, друге оптужује за шунд. А све да се Власи не досјете.

Јадни Кич-ефендија, па твој Газда Додик највећи је Шунд-политичар у овом дијелу свијета. Шундом и Шаторима достигао је неслућене висине, па чак и тебе добио за личног Просјака, што, сложићемо се, није нимало јефтино.

Сада ваља пасти са врха Шатора, Чадора; Шунд више није у моди (на БН ТВ нема га већ годинама), пјевају се неке друге пјесме, па се Газда Додик досјетио да не би било лоше да Просјак/Православни Натуршчик/Пропали Безидејни Режисер одради дио испрошеног. Можда помогне.

За Просјака је задужио Дуо Јадник, да заједно у шест руку и без грама сиве масе, „ударе“ на Васковића и Владу Тришића.

Додик мора да је у агонији страха од губитка избора, чим тај јад спрема на нас двојицу. (Драги Миле, ти јеси озбиљан противник, ова твоја багра није ни за ногом набит!).

Читам неповезане гадарије Тројице од Бога Жигосаних и закључујем да су и Кустурица и Симић и Козомара заједно и одједном ударали по тастатури, па шта испадне.

И испаде тешка фрустрација од мог филма „На Дрини Кустурица“, због које је Православни Натуршчик већ мјесеицма на Психијатријском Каучу. Али помоћи нема, јер сам га у, како рече, низу неповезаних слика, толико растурио, раксринкао и оголио да је свима од стотина хиљада гледалаца БН ТВ, који су имали прилику видјети тај филм, сасвим јасно ко је Кич-ефендијица!

Тужни мој Кич-ефендијице, па да сам слике „повезао“, шта би тек онда од тебе било, кад у овој ситуацији не оста од Просјака ни камен на камен. Искрено да ти кажем, са тобом сам Линолеум трипут обрисао. Са Јадницима не бих ниједном, јер ни Линолеум такву гадост не заслужује.

Што се тиче Тришића, познајући га, могу рећи да је за њега Кустурица само један у низу оних који су искористили име и државу. Као власник озбиљног приватног капитала, који је стекао својим радом, а не попут Кич-ефендијице, Тришић извјесно нема намјеру са било ким да се расправља. Посебно не са Просјаком. Тришић је, за разлику од Просјака, увијек спреман изаћи и пред Бога и пред Закон. Који ће, прије или послије, Професионалног Просјака упитати како је и чије милионе трошио!

И за крај, када сретнем Просјака и Јаднике, нећу их чак ни погледати попријеко. Само ћу пустити воду!

СлободанВасковицБлог

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Милос

27.09.2014 17:37

Свака цаст Васковицу. Крајње је вријеме да се овом српском натурцицу казе сто је доста,доста је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

27.09.2014 17:41

Ово је све тачно али прескочио си да му савјетујеш бар мјесечно КУПАЊЕ пошто је тако МАСТАН да постоји опасност да га нападну гладни пси а онда би могао неко и одгиварати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак..-

27.09.2014 17:42

Кустурица је само искористио свој моменат добрих вибрација и мало Бозије Нафаке... Филмови које је снимио, снимио је јефтино и са "глумцима" из комсилука... Пустите га да данас несто сними и дајте му фонд од 2оо милиона еура и нека постави на Yоу Тубе,..Ко би уопсте ДАНАС са таквим филмом схватио Кусту ??..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репув

27.09.2014 17:44

Ваљда сте се напокон досјетити. Доста је осиромашени српски народ плаћао Емирову православну вечеру. Коштала је десетине милиона марака. Нису ваљда за Емирове емирате гинули српски борци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

27.09.2014 17:52

Како год - обрни окрени...Куста ме је као човјек разочарао. Да је остао само редитељ, сценариста, књижевник, музичар...био би и остао велики. Али, када се спанђао са Бајом и таквим олошем какав је Перо Симић и остале Козоморе...мени је потписао исписницу из свог фан клуба. Други пут ћу добро размислити прије него што постанем члан било каквог фан клуба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

27.09.2014 17:54

Јест ми мрзак овај цупави смрдљиви клосар.Масла неку супљу прицу и бере добар новац. фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

27.09.2014 18:01

Насла крпа закрпу,Кустурица је најблизи циганима, биједник са греебном испод обрва, неадерталац класицни.Цовјек који није цијенио своје како це цијенити тудје, улизица, подгузни хајванциц који це се купати у септицкој јами и г***-Сама цињеница он и Баја хмммм која је то комбинација

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

27.09.2014 18:04

Од Милошевића до Додика - нема режима да му није ваљао - битно је да је режим... Кустурица је Сарајевску јалијашку причу упаковао у политику, а овај, још неколико дана ''наш'' предсједник - није био довољно паметан да га провали... Какогод, Кустурица се сигурно добро оградио уговорима - овај ''наш'' - ''недодирљиви'' - сигурно није - искористио га сарајевски преварант...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алармантно стање

27.09.2014 18:11

Вријеме је да метла проради и у Српској, вријеме је за Српску напредну странку. Ово нам је послиједња шанса да Републику Српску спасимо од суноврата у који иде великом брзином. Вучићеви напредњаци су једина нада, зато 12.октобра гласам за СНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

27.09.2014 18:31

добро казу херцег-новљани за њега-хохстаплер високог ранга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

27.09.2014 18:32

Тако је Мицко.Највећи проблем је у томе сто Баја даје нашу а не његову лову.Кустурица узима новац из буџета Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

27.09.2014 18:34

иди се окупај дубре једно мислим на додиковок миљеника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

27.09.2014 18:56

Бре људи питам се дали има луђи народ од нас Срба. Дође нам један Емир каже да се освестио и да је Србим. Ми му сви поверујемео и дамо му Милионе и Милоне кеша. На крају видимо да је то његово српство прескупо и да смо могли бар 10.000 муслимана за те паре превести у православље. Еј бре шта се нама догађа !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лајковачка Пруга

27.09.2014 19:09

Миле нам је људи тотално пошандрцо, толика га паника вата: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=7СДц5СXЗХОЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Панцхо Вилла

27.09.2014 19:23

Емире, ни до данас ми није јасно засто ти је све ово требало?Мозда си требао као Селиндзер да одес цист,одмах након задњег кадра у генијалног филма,а да наставис да сваког дана све висе напредујес. Да као Панцхо Вилла отимас од богатих и дајес сиромаснима,да нас ставис уз раме са њима,па када снимају филм,да се окрецу да ли неки бркати коњаник пријети да це све разбуца са два пистољероса поред.Наду си требао дијелис мој Емире.Ти си пресао на другу страну и постао Супер Хик.Нека ти сретно брате,нико се није сеирио на крвавим парама мој Емире.Ти си то морао да знас,месар је од овога амнестиран,јер он не зна јадан,он не зна да је изнад нас Велики Бог и сви цемо пред њега стати.Само ми није јасно засто ниси одјахао у Легенду,када си могао.Усао би у гусле,отпјевао:"Да сам Сејн..." Збогом брате и нека ти је просто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Зе

27.09.2014 19:29

Нисам Србин да бих на српству узимало лову, ако сам Србин Србин сам из увјерења, душом и срцем а не што сам "Емир" да ја то наплатим! Србин сам што сам Србин а не што сам "Емир" да наплаћујем некоме нешто? И сам сам муслиман, али узимати новац за своје српство било би ми испод сваке части, стид би ме било самог себе, а стид ме и гледати шта "Емир" ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тристан

27.09.2014 19:31

Куста је име у свијету а једини муслиман који негира постојање босњацке нације. Српској би требало да је то вазније од политике и то би требали маx. искористити. Паметни це схватити! Српска прије свега!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Слободан

27.09.2014 19:34

Тачно,невјероватно и невиђено у свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС З

27.09.2014 19:42

Тристан Не знаш ти много тога, није Емир Кустурица једини "муслиман Србин" или је био "муслиман" а Србин је, има још много муслимана које ја знам а Срби су из увјерења а не за новац.Имаш много јаче Србе код муслимана од Емира Кустурице, али они своје српство никоме не наплаћују, напротив због српства више трпе него што окоришћују.Ја сам Србин у Федерацији у чисто муслиманској средини, јавно наступам политички и национално као Србин а муслиманско ми име, и никада нисам никоме узео ни марке за своје српство и не наплаћујем никоме ништа.Све што сам радио за српство радио сам из увјерења, уколико сам писао текстове све из увјерења, нисам наплаћивао никоме ништа.И још нешто јако битно имамо ми Србина муслимана какавог нема у далеку а није се обогатио на српству попут "Емира", а тај је Салих Селимовић из Сјенице (Рашка област).

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Зе

27.09.2014 19:46

Трустане има (ја знам да има) много муслимана који су Срби али за њих се не зна, јер немају публицитет какав има "режимски човјек Емир Кустурица" и не "пљују" по муслиманима са којима их веже религија.Поштују своје национално опредјељење, своје српство али поштују и своју муслиманску традицију одакле су потекли.Нису људи од свађе, а Куста се само "препуцаје и свађа са муслиманима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тристан

27.09.2014 19:55

Сдс зеее.. муслимани су људи углавном на свом мјесту. Али процитај поенту и схвати. Сутра ако додјете на власт управљацете Српском и на пољу спољне политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

27.09.2014 19:57

Ста ли це бити са Кустом после избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Зе

27.09.2014 20:05

Тристане, немамо ми те амбиције да управљамо, само да помогнемо, а нек управљају они који имају већи легитимитет од нас, јер ми смо свјесни да не можемо имати легитимитет колико га има православни Србин из разлога што је 90% таквих, остало су Срби атеисти, Срби других религија и слично.Не трпамо се ми "у прве редове" да би били неки управљачи, знамо ми своје мјесто "златна средина" или нешто ближе "позадини дешавања".

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

27.09.2014 20:11

Тито је направио један Голи Оток и послије се цијелој земљи градило, радило, рађало, школовало, лијечило и земља је исла узлазном линијом стално. Милорад Додик Дзугасвили направи од цијеле РС Голи Оток. У правом смислу ријеци голи, пусти,оградјен зицом,нико нема права ни на ста,он је поставио своје стразаре да мотре на нас. На Дзугасвилијевом Голом Отоку се не гради већ разграђује, не ради се , не рађа се, и ко се ишколује осиједи а не добије посао, а лијекови и лијечење није омогуцено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

27.09.2014 20:55

Како то ? Па до јуце је био највеци Србин, веци и од Милосевица. Е мој Емире, изабро си погресну страну!! У Сарајеву би био ЛЕГЕНДА заједно са Сидраном

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Зе

27.09.2014 21:10

Муре Муре износиш неистину Сидран није уопште признат у Сарајеву, јер да јесте не би рекао ово што ћу сада написати да је рекао, јер сам га својим ушима слушао када је то говорио, да покушам од ријечи до ријечи написати шта је рекао? Тада када је то рекао има томе неке двије године, је побјегао од муке из Сарајева јер је одбачен и ишао је Емиру Кустурици "на ноге" прије тога да би му Емир посудио шта новца да преживи. Да не скренем са оног што намјеравам написати:Абдулах Сидран је рекао да је толико огорчен на Сарајево и бошњачку политику да кад би његове очи имале моћ да стријељају да би их све постријељао колико је огорчен на њих, да су га понизили, да су га "ујели за срце и душу".То је рекао, тако ми живота, жива истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Зе

27.09.2014 21:14

Не знам да ли сам написао, али тада када је Абдулах Сидран то рекао, био је отишао живјети у Горажде на супругино имање, јер није имао од чега живјети, чак је имао проблем да плати електричну енергију.Толико и о томе како бошњачка политика поштује своје "умјетнике"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

27.09.2014 21:29

Страшно је писати овакве коментаре о једном човјеку какав је Емир. Зар мислите да човјек нема довољно пара па му требају паре од Андрић-града. Зар не видите у тој грађевини историју и истину о нашим просторима. Човјек прави капиталне ствари за један град који је потпуно заостао и скоро пропао. Смјешни сте потпуно, а и Васковићеви докази ми се не чине преозбиљним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

27.09.2014 22:06

Не могу да вјерујем ста политика ради од људи. Цитам ове небулозе па се крстим и лијевом и десном. Да је Кустурица, којим слуцајем , присталица политике коју ви подрзавате и страанке коју подрзавате, не би било краја хвалоспјевима ( а и заслузио их је). Овако, није са вама, па га поткацисте мало. Политика је цудо. С друге стране, некако вам ова прица и напади на Кустурицу звуце трапави, васарски, теферицли, пјански. Као кад се добро напијес па онда поцнес да изазивас около. Оставите политику на страну и признајте да најбоља ствар која нам се догодила од поцетка последњих ратова је Емир Кустурица. Оваквим блоговима, као и коментарима какве сте остављали, показујемо, на залост, да га нисмо ни заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

27.09.2014 22:18

За СДС Зе : Народ , народ га воли. Политицари воле само себе. Емир без Сидрана је ниста/ нула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тристан

27.09.2014 22:20

Сова свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

27.09.2014 23:41

И Додик и Кустурица ће ускоро у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вујиц

28.09.2014 06:35

Стварно смо ми цудноват народ када толико говоримо о кустурици о цовјеку који је несто направио за разлику од вас који 99 посто нисте направили ниста а у стању сте да друге блатите за разлику од Додка који је економски унистио овај нас народ и довео нас на руб провалие

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле хасисар

28.09.2014 06:57

нисам против сарајева да ме погресно не сватите али кустурица је један намазани сарајевски сибицар који српску назови интелектуалну и политицку елиту врти око малог прста 20 година продајуци прици о српству. док народ гладује он зиви боље од турских султана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрицград

28.09.2014 08:02

Питам се,окуд толика хајка на господина Емира?Вероватно одатле сто је,да би остварио своју уметницку визију, присао онима који имају паре,(а ко је имао паре,то знамо) сто би свако од нас урадио.Мозда смо завидни,сто је госн Емир успео у "гладним годинама", да несто направи и остави будуцим покољењима за понос.Ко би и како, инаце,измамио толике паре од оних који,узимају а не дају а да би то остварио морао је да се друзи с њима.Не сецам се да је неки слицан пројекат направљен у задњих тридесетак година.Престанимо са оптузивањем,будимо захвални.За неких педесет или сто година народ и туристи који буду посецивали уметницко дело Емира Кустурица, неце интересовати како је оно настало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шибицар Нагиб

28.09.2014 08:30

Има ли неко информацију докле је стигло снимање Емировог филма са Моником Белуци??

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

28.09.2014 08:54

Ово је грозно.Знам да ово нецете објавити,али видим да се сви коментари који садрзе другације мисљње брису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

28.09.2014 09:28

АНДРИЦГРАД Ниста Кустурица није урадио за Српску и српски народ, а све за себе и олигархе блиске власти. Неко ко у одредјени проекат улози 10 000 км, а добије имовину врједну минимум 35 000 000 км или је лопов, или царобњак, па сами изаберите која опција је логицна. Драга господо, ово се зове пљацка, али само у правним, писменим дрзавама свјета, а код Додика се зове Андрицград!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за коментаре

28.09.2014 11:11

Сви ви пљујете по Кустурици зато сто сте љубоморни на њега, а да сте у његовој позицији били би и гори, већина вас би ове паре потросила на пиво и аута а он је бар несто направио,и Васковиц је љут сто је њега Кустурица заобисао, али њему требају људи који несто раде а не да само кукају по блоговома и пишу глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

28.09.2014 12:32

Кустурица је ратни и послијератни резисер, знаци Додик би му требао тразити мјесто у Украјини или Сирији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несто старо

28.09.2014 22:28

ал јако јако смијесно,прецједник издрзава сина милионера (теxт из 2010те године мислим) хттп://www.цин.ба/премијер-додик-издрзава-сина-милионера-2/

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукша 67

29.09.2014 15:31

Јадан ли си, погледај се у огледало! Ма џаба ја то теби причам, ти све радиш по налогу и за лову!!!

ОДГОВОРИТЕ