Како да вас пиво учини лијепим

Квашење косе и коже у пиву које је пуно одличним састојцима као што су Б витамин и протеини могу вам дати сјајне праменове, па чак и очисти бубуљице. А све то без мамурлука следећег јутра. Ко би рекао?

Мода и љепота 26.09.2014 | 18:51
Како да вас пиво учини лијепим

Доказ у прилог ове чињенице је то што "пивске бање" ничу као печурке у земљама као што су Немачка и Чешка. Дефинитвно звучи као нешто што припада на листу необичних ритуала за лепоту. Ако сте велики љубитељ пива, а немате планирано путовање у Чешку у скорије време, испробајте неки од ових код кућних рецепата.

Испирање косе пивом

Доказано: испирање косе пивом једном недељно чини власи изузетно меким и сјајним, а наводно и убрзава раст косе. Ово је и алтернатива коришћењу шампона за уклањање наслага (цларифyинг), јер скида наслаге од воде и сапуна које се с временом наталоже на длаци.

Припрема: Измешајте 30 милилитара воде, 30 милилитара пива, две кашичице сирћета и неколико капи омиљеног есенцијалног уља (да би мање мирисали на пиво а више на нешто попут шампона). Истрљајте мешавином косу и исперите. Проверите да ли је пиво на собној температури: ледено пиво на глави не звучи баш забавно.

Маска од пива

Студије показују да пивски квасац - основни састојак пива - може спречити појаву акни. Он успорава производњу себума и уништава бактерије које изазивају акне. Користећи пиво у вашој уобичајеној рутини за негу коже, не само да влажите кожу, већ и помажете да се ослободите митесера и бубуљица после неког времена. А ко то не жели?

Припрема: Измешајте кашику пива, кашичицу јогурта, кашичицу маслиновог уља и једно беланце. навлажите кожу лица топлом водом па нанесите маску. Исперите после 15 минута.

Купање у пиву

У старом Египту жене би седеле у кади која је испуњена пивом да освеже кожу и смањује ризик од кожних обољења као што су екцеми. Пиво јача и влажи кожу, па следећи пут када се купате, урадите то као Египћанке - додајте шољу фамозног напитка у воду за супер-меку кожу и уживајте.

Коментари / 0

Оставите коментар