Геј парада у Београду у недјељу

Биро за координацију служби безбедности Србије, упркос различитим мишљењима, није забранио одржавање Параде поноса у недељу, 28. септембра, саопштио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, након седнице Бироа.

Србија 26.09.2014 | 11:00
Геј парада у Београду у недјељу

Како је додао, Биро задржава право да то учини ако у наредним данима буде процењено да ће безбедност грађана бити угрожена.

Стефановић је позвао грађане да сачувају уставни поредак, мир и стабилност, да нико не руши ни земљу, ни град, да нико не напада органе безбедности, јер су они ту да омогуће законитост и право свима да живе слободно.

Министар је новинарима у влади, изјавио и да је на седници Бироа, којој су присуствовали представници свих служби безбедности и тужилац за организовани криминал, разматрано више тема.

Према његовим речима, кључне су биле безбедносна ситуација у Рашкој и Санџаку и безбедносна процена за одржавање Прајда.

"Србија и све њене службе безбедности ће се ангажовати да сачувају мир, уставни поредак, безбедност свих грађана на територији свих општина, па тако и на територији шест општина Санџака", рекао је Стефановић и прецизирао да је реч о три општине где већину становништва чине Бошњаци, као и о три општине где већину чине Срби.

На том задатку, како је рекао, ангажоваће се мешовите групе у којима ће бити представници свих структура, надлежних министарстава и безбедносних агенција.

"Наш посао је да сачувамо мир и стабилност у региону, упркос свих изазовима", закључио је Стефановић.

Седницом Бироа за координацију служби безбедности председавао је премијер Србије Александар Вучић.

Извор РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

26.09.2014 09:48

Ако Србија зели у ЕУ та парада мора да се одрзи. Мозе Вуциц да прица да му не пада на памет да буде на целу параде, али он ту параду подрзава и гарантује сигурност.

ОДГОВОРИТЕ