Gej parada u Beogradu u nedjelju

Biro za koordinaciju službi bezbednosti Srbije, uprkos različitim mišljenjima, nije zabranio održavanje Parade ponosa u nedelju, 28. septembra, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon sednice Biroa.

Srbija 26.09.2014 | 11:00
Gej parada u Beogradu u nedjelju

Kako je dodao, Biro zadržava pravo da to učini ako u narednim danima bude procenjeno da će bezbednost građana biti ugrožena.

Stefanović je pozvao građane da sačuvaju ustavni poredak, mir i stabilnost, da niko ne ruši ni zemlju, ni grad, da niko ne napada organe bezbednosti, jer su oni tu da omoguće zakonitost i pravo svima da žive slobodno.

Ministar je novinarima u vladi, izjavio i da je na sednici Biroa, kojoj su prisustvovali predstavnici svih službi bezbednosti i tužilac za organizovani kriminal, razmatrano više tema.

Prema njegovim rečima, ključne su bile bezbednosna situacija u Raškoj i Sandžaku i bezbednosna procena za održavanje Prajda.

"Srbija i sve njene službe bezbednosti će se angažovati da sačuvaju mir, ustavni poredak, bezbednost svih građana na teritoriji svih opština, pa tako i na teritoriji šest opština Sandžaka", rekao je Stefanović i precizirao da je reč o tri opštine gde većinu stanovništva čine Bošnjaci, kao i o tri opštine gde većinu čine Srbi.

Na tom zadatku, kako je rekao, angažovaće se mešovite grupe u kojima će biti predstavnici svih struktura, nadležnih ministarstava i bezbednosnih agencija.

"Naš posao je da sačuvamo mir i stabilnost u regionu, uprkos svih izazovima", zaključio je Stefanović.

Sednicom Biroa za koordinaciju službi bezbednosti predsedavao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

istina

26.09.2014 09:48

Ako Srbija zeli u EU ta parada mora da se odrzi. Moze Vucic da prica da mu ne pada na pamet da bude na celu parade, ali on tu paradu podrzava i garantuje sigurnost.

ODGOVORITE