За викенд комшијски дуел: Арсенал - Тотенхем

Цео Лондон ишчекује овај дерби, велики обрачун комшијских табора певаца и тобџија, који не воле ништа више од муке оног другог. Субота, 18.30, Арсенал - Тотенхем.

Фудбал 26.09.2014 | 17:45
За викенд комшијски дуел: Арсенал - Тотенхем

Арсенал је баш много пословао овог лета. Поготово су појачали напад, где су стигли Дани Велбек и Алексис Санчес. Њима у средини терена помажу здрави Арон Ремзи и Џек Вилшер што чини овај тим изузетно опасним.

Тотенхем је веома добро почео сезону. Чини се да је довођење
Маурисија Покетина био прави потез управе, али када је највише требало, против јаког Ливерпула, певци су заказали. Онда је уследио болан пораз против WБА, након чега је Покетино рекао да приступ играча према утакмицама једноставно мора да се промени. Наравно, све критичаре би ућутала победа на изузетно јаким и највећим ривалом.

Ако мало завиримо у традицију, видећемо да овај меч готово увек значи
много преокрета и много голова, а обично је Тотенхем жртва тих голова и преокрета. Да ли ће се то поновити или ће се доказати теорија да су традиције ту да се руше? Арсенал после овога игра против Челсија и ако се покажу на та два меча, дефинитивно ће бити схваћени као важни кандидати за титулу.

На табели Премијер лиге Челси води са 13 бодова, по 10 су сакупили Саутемптон и Астон Вила, док Арсенал, попут Свонсија, има девет. Тотенхем је тренутно на деоби осмог места, заједно са Вест Хемом, са седам освојених бодова у пет првих наступа у новој сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар