Za vikend komšijski duel: Arsenal - Totenhem

Ceo London iščekuje ovaj derbi, veliki obračun komšijskih tabora pevaca i tobdžija, koji ne vole ništa više od muke onog drugog. Subota, 18.30, Arsenal - Totenhem.

Fudbal 26.09.2014 | 17:45
Za vikend komšijski duel: Arsenal - Totenhem

Arsenal je baš mnogo poslovao ovog leta. Pogotovo su pojačali napad, gde su stigli Dani Velbek i Aleksis Sančes. Njima u sredini terena pomažu zdravi Aron Remzi i Džek Vilšer što čini ovaj tim izuzetno opasnim.

Totenhem je veoma dobro počeo sezonu. Čini se da je dovođenje
Maurisija Poketina bio pravi potez uprave, ali kada je najviše trebalo, protiv jakog Liverpula, pevci su zakazali. Onda je usledio bolan poraz protiv WBA, nakon čega je Poketino rekao da pristup igrača prema utakmicama jednostavno mora da se promeni. Naravno, sve kritičare bi ućutala pobeda na izuzetno jakim i najvećim rivalom.

Ako malo zavirimo u tradiciju, videćemo da ovaj meč gotovo uvek znači
mnogo preokreta i mnogo golova, a obično je Totenhem žrtva tih golova i preokreta. Da li će se to ponoviti ili će se dokazati teorija da su tradicije tu da se ruše? Arsenal posle ovoga igra protiv Čelsija i ako se pokažu na ta dva meča, definitivno će biti shvaćeni kao važni kandidati za titulu.

Na tabeli Premijer lige Čelsi vodi sa 13 bodova, po 10 su sakupili Sautempton i Aston Vila, dok Arsenal, poput Svonsija, ima devet. Totenhem je trenutno na deobi osmog mesta, zajedno sa Vest Hemom, sa sedam osvojenih bodova u pet prvih nastupa u novoj sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar