Николић о одлагању: Ово је неозбиљно!

Црно-бели чекали одлуку у вези са одигравањем утакмице са ОФК Београдом, али је нису дочекали: Требало је да се све реши још пре седам дана, а овако сви знају кад играју сем нас и „романтичара”.

Фудбал 26.09.2014 | 16:15
Николић о одлагању: Ово је неозбиљно!

Током целог јучерашњег дана у Партизану су чекали одговор из Заједнице суперлигаша на питање да ли ће се, када и на ком стадиону играти меч седмог кола са ОФК Београдом.

На крају су сви српски клубови имали јасну слику распореда, осим управо црно-белих и „романтичара”, који су принуђени да одлуку чекају до последњег тренутка, у зависности од одлука на вишим инстанцама. Због неколико десетина ничим изазваних „парадера” и колапса у најави, изгледа да није стао само фудбал, већ и цела Србија, а тим из Хумске и те како осећа последице.

Зато се у Хумској јуче размишљало и о потпуном одлагању дуела, јер се екипа практично нашла у „стегама”, без могућности да предахне, иако једина представља српски фудбал у европским оквирима.

- Стварају се велики проблеми и Партизану и ОФК Београду, колеги тренеру Ђурђевићу, али и мени, чији је тим оптерећен у три такмичења. Остали бар знају када играју, ми смо још увек у неизвесности, а били смо током целе недеље. Нисмо знали како да поделимо минутажу играчима у Куп мечу са Бежанијом, недоумица је и на ком стадиону ћемо да се сусретнемо са „романтичарима”, јер је терен на Врачару, благо речено, катастрофалан. Тешко је било шта да се испланира и заиста је последњи час да нас обавесте коначно каква је одлука, када играмо и на ком терену - резигнирано је за „Спорт” причао Марко Николић.

Да ли сте можда размишљали да тражите потпуно одлагање, с обзиром да би екипа, у случају да се игра у суботу, имала само два дана одмора? А, уколико би се, ипак, играло у понедељак, опет не би било довољно одмора до меча Лиге Европе са Астерасом. Тим пре што се путује у Грчку...
- То није у мом опису посла, него више у рукама људи који воде клуб. Не знам ни да ли би они који одлучују уважили наш захтев. Ствара се потпуна недоумица и није то ствар ни Партизана, нити ОФК Београда, него нечег трећег у шта смо увучени из нехата и готово без могућности да нешто променимо.

Сматрате ли да је могло раније да се реагује, ако се већ зна се цела држава подигла на ноге због некакве „параде”?

- Требало је да се реши још пре седам дана, тада бисмо бар могли да освежимо екипу током утакмице са Бежанијом, направимо још неколико измена. Овако се ништа није знало, нити се и даље зна и све је то крајње неозбиљно - јасан је Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар