Терористичке пријетње Европи и САД

Ирачки премијер Хаидер ал-Абади саопштио је да информације које је сазнао делују веродостојно

Свијет 26.09.2014 | 07:42
Терористичке пријетње Европи и САД

Ирак је дошао до поузданих информација да Исламска држава планира на изврши нападе у париском метроу и у САД, саопштио ирачки премијер Хаидер ал-Абади. " Данас, током мог боравка овде, стижу ми прецизни извештаји из  Багдада, где је било неких хапшења, да одређене мреже из Ирака планирају нападе. Они намеравају да нападну метро у Паризу и у САД "рекао је ал-Абади групи америчких новинара у Њујорку. Ирачки премијер је додао да, према детаљима које је сазнао, ове информације делују веродостојно, пренео је Ројтерс.
"Бела кућа не зна ни за какав одређени план Исламске државе да нападне америчке и француске подземне железнице. Добили смо извештај о изјави ирачког премијера Хаидела ал Абадија. Не  можемо да потврдимо да постоји такав план и морамо да проверимо сваку  информацију, пре него што донесемо одлуке" рекла је портпаролка  америчког Савета за националну безбедност Кејтлин Хајден, поводом изјаве ирачког премијера.
С друге стране, гувернер Њујорка Ендрју Куомо, рекао је да зна за  извештаје о потенцијалним нападима у америчким метроима и да су власти почеле да уводе додатне мере безбедности на најпрометнијим тачкама у Њујорку и пре данашњег упозорења. На вест о могућим нападима реаговао је и  портпарол вашингтонског метроа, рекавши да подземној железници тог града не прети никаква одређена или непосредна опасност.

 

Коментари / 0

Оставите коментар