Terorističke prijetnje Evropi i SAD

Irački premijer Haider al-Abadi saopštio je da informacije koje je saznao deluju verodostojno

Svijet 26.09.2014 | 07:42
Terorističke prijetnje Evropi i SAD

Irak je došao do pouzdanih informacija da Islamska država planira na izvrši napade u pariskom metrou i u SAD, saopštio irački premijer Haider al-Abadi. " Danas, tokom mog boravka ovde, stižu mi precizni izveštaji iz  Bagdada, gde je bilo nekih hapšenja, da određene mreže iz Iraka planiraju napade. Oni nameravaju da napadnu metro u Parizu i u SAD "rekao je al-Abadi grupi američkih novinara u Njujorku. Irački premijer je dodao da, prema detaljima koje je saznao, ove informacije deluju verodostojno, preneo je Rojters.
"Bela kuća ne zna ni za kakav određeni plan Islamske države da napadne američke i francuske podzemne železnice. Dobili smo izveštaj o izjavi iračkog premijera Haidela al Abadija. Ne  možemo da potvrdimo da postoji takav plan i moramo da proverimo svaku  informaciju, pre nego što donesemo odluke" rekla je portparolka  američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Kejtlin Hajden, povodom izjave iračkog premijera.
S druge strane, guverner Njujorka Endrju Kuomo, rekao je da zna za  izveštaje o potencijalnim napadima u američkim metroima i da su vlasti počele da uvode dodatne mere bezbednosti na najprometnijim tačkama u Njujorku i pre današnjeg upozorenja. Na vest o mogućim napadima reagovao je i  portparol vašingtonskog metroa, rekavši da podzemnoj železnici tog grada ne preti nikakva određena ili neposredna opasnost.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar