Асвел корак од Евролиге!

Французи ће у финалној утакмици квалификација за Евролигу играти против бољег из меча Хапоел Јерусалим - УНИКС Казањ.

Кошарка 25.09.2014 | 20:15
Асвел корак од Евролиге!

Даље је могао само један француски тим.

То је Асвел!

Некада стандардни учесник Евролиге стигао је на корак од пласмана у најјаче европско клуспко такмичење после победе над "земљаком" Стразбуром у неизвесном мечу полуфинала квалификационог турнира у Остендеу.

На крају: Асвел - Стразбур 74:65 (19:15, 18:17, 15:17, 22:16).

Тројком Торијана Грина, четвртом из шест покушаја, свега 40 секунди пре краја (73:65), Асвел је "убио" покушај Стразбура да се врати у меч после 70:60 на два минута пре последње сирене. Током већег дела меча Асвел је имао благу предност, али никада двоцифрену, као на уласку у 29. минут.

Грин, са 15 поена и 12 асистенција, и Дејвид Лајти, са 12 поена, 12 скокова и четири асистнеције, били су водећи играчи победничког тима, у ком су се истакли још Ахнмад Нивинс са 12 поена и пет скокова и ветеран Дејвид Андерсен са десет поена и седам скокова.

Код поражених, бољи од осталих био је центар Али Траоре са 14 поена и три украдене лопте, а двоцифрен је био само још Мат Хауард са десет поена и десет скокова. Антоан Дио убацио је осам поена, уз пет асистенција, док је бивши капитен Црвене звезде Тадија Драгићевић меч завршио са девет поена и три скока.

Асвел је у првом колу квалификација у Белгији избацио домаћина Остенде (86:77), док је Стразбур елиминисао летонски ВЕФ из Риге (82:53), клуб који је накнадно уврштен у квалификације, а пре Партизана.

У другом полуфиналу, од 20.45, састају се руски УНИКС из Казања и израелски Хапоел из Јерусалима.

Финале је у суботу у 20.30, а победник ће попунити место у Групи А Евролиге, где су Реал Мадрид, Анадолу Ефес, Жалгирис, Нижњи Новгород и Динамо Сасари.

Француска за сада има једног представника у елити, а то је Лимож.

Коментари / 0

Оставите коментар