Asvel korak od Evrolige!

Francuzi će u finalnoj utakmici kvalifikacija za Evroligu igrati protiv boljeg iz meča Hapoel Jerusalim - UNIKS Kazanj.

Košarka 25.09.2014 | 20:15
Asvel korak od Evrolige!

Dalje je mogao samo jedan francuski tim.

To je Asvel!

Nekada standardni učesnik Evrolige stigao je na korak od plasmana u najjače evropsko kluspko takmičenje posle pobede nad "zemljakom" Strazburom u neizvesnom meču polufinala kvalifikacionog turnira u Ostendeu.

Na kraju: Asvel - Strazbur 74:65 (19:15, 18:17, 15:17, 22:16).

Trojkom Torijana Grina, četvrtom iz šest pokušaja, svega 40 sekundi pre kraja (73:65), Asvel je "ubio" pokušaj Strazbura da se vrati u meč posle 70:60 na dva minuta pre poslednje sirene. Tokom većeg dela meča Asvel je imao blagu prednost, ali nikada dvocifrenu, kao na ulasku u 29. minut.

Grin, sa 15 poena i 12 asistencija, i Dejvid Lajti, sa 12 poena, 12 skokova i četiri asistnecije, bili su vodeći igrači pobedničkog tima, u kom su se istakli još Ahnmad Nivins sa 12 poena i pet skokova i veteran Dejvid Andersen sa deset poena i sedam skokova.

Kod poraženih, bolji od ostalih bio je centar Ali Traore sa 14 poena i tri ukradene lopte, a dvocifren je bio samo još Mat Hauard sa deset poena i deset skokova. Antoan Dio ubacio je osam poena, uz pet asistencija, dok je bivši kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević meč završio sa devet poena i tri skoka.

Asvel je u prvom kolu kvalifikacija u Belgiji izbacio domaćina Ostende (86:77), dok je Strazbur eliminisao letonski VEF iz Rige (82:53), klub koji je naknadno uvršten u kvalifikacije, a pre Partizana.

U drugom polufinalu, od 20.45, sastaju se ruski UNIKS iz Kazanja i izraelski Hapoel iz Jerusalima.

Finale je u subotu u 20.30, a pobednik će popuniti mesto u Grupi A Evrolige, gde su Real Madrid, Anadolu Efes, Žalgiris, Nižnji Novgorod i Dinamo Sasari.

Francuska za sada ima jednog predstavnika u eliti, a to je Limož.

Komentari / 0

Ostavite komentar