Рома, Интер и Ливерпул под лупом УЕФА-е

Седам клубова налази се на листи осумњичених да су прекшили правила "финансијског фер плеја", а укупно се прати пословање 115 клубова.

Фудбал 25.09.2014 | 22:15
Рома, Интер и Ливерпул под лупом УЕФА-е

Прошле сезоне, од богатих, награбусили су Манчестер сити и Пари Сен Жермен, који су кажњени новчано уз још неке изречене сакнције због кршења правила "финансијског фер плеја", док је Црвена звезда суспендована из евро-купова.

Ове године, у првој рунди контролисања пословања клубова, УЕФА је као сумњиве означила седам имена, од којих су и неки бивши прваци Европе.

УЕФА одбор за контролу финансија посетиће ових дана Интер, Ливерпул, Рому, Монако, Бешикташ, Спортинг Лисабон и Краснодар, у намери да сазна да ли је трошено више новца него што је приходовано овог лета. Четири клуба, Интер, Ливерпул, Рома и Монако, вратила су се ове сезоне у евро-купове, после "празновања" у сезони 2013/14, што аутоматски значи да су ушли су систем проверавања финансија.

Правила подразумевају да клубови у периоду од три године, пише ББЦ, нису направили губитак већи од 45 милиона евра, а пре два дана смо писали о томе да је Ливерпул само овог лета потрошио 64,8 милиона евра више него што је зарадио од продаје играча.
УЕФА је саопштила и да ће замрзнути премије намењене Бурсаспору, Клужу, Астри, Будућности из Подгорице и Ерканасу, док се не утврди да ли су исплатили бивше играче, тренере и измирили дуговања према другим клубовима.

Конкретно, УЕФА прати 115 клубова!

Коментари / 0

Оставите коментар