Roma, Inter i Liverpul pod lupom UEFA-e

Sedam klubova nalazi se na listi osumnjičenih da su prekšili pravila "finansijskog fer pleja", a ukupno se prati poslovanje 115 klubova.

Fudbal 25.09.2014 | 22:15
Roma, Inter i Liverpul pod lupom UEFA-e

Prošle sezone, od bogatih, nagrabusili su Mančester siti i Pari Sen Žermen, koji su kažnjeni novčano uz još neke izrečene sakncije zbog kršenja pravila "finansijskog fer pleja", dok je Crvena zvezda suspendovana iz evro-kupova.

Ove godine, u prvoj rundi kontrolisanja poslovanja klubova, UEFA je kao sumnjive označila sedam imena, od kojih su i neki bivši prvaci Evrope.

UEFA odbor za kontrolu finansija posetiće ovih dana Inter, Liverpul, Romu, Monako, Bešiktaš, Sporting Lisabon i Krasnodar, u nameri da sazna da li je trošeno više novca nego što je prihodovano ovog leta. Četiri kluba, Inter, Liverpul, Roma i Monako, vratila su se ove sezone u evro-kupove, posle "praznovanja" u sezoni 2013/14, što automatski znači da su ušli su sistem proveravanja finansija.

Pravila podrazumevaju da klubovi u periodu od tri godine, piše BBC, nisu napravili gubitak veći od 45 miliona evra, a pre dva dana smo pisali o tome da je Liverpul samo ovog leta potrošio 64,8 miliona evra više nego što je zaradio od prodaje igrača.
UEFA je saopštila i da će zamrznuti premije namenjene Bursasporu, Klužu, Astri, Budućnosti iz Podgorice i Erkanasu, dok se ne utvrdi da li su isplatili bivše igrače, trenere i izmirili dugovanja prema drugim klubovima.

Konkretno, UEFA prati 115 klubova!

Komentari / 0

Ostavite komentar