Васић: Српска изнад политике

Република Српска мора да буде изнад сваке политике, изнад свега, јер је тешко створена, жртвама многих палих наших сународника, рекао је БожидарВасић, делагат у Већу народа РС.

Република Српска 25.09.2014 | 18:03
Васић: Српска изнад политике

Република Српска мора да буде изнад сваке политике, изнад свега, јер је тешко створена, жртвама многих палих наших сународника, рањених мукама које су на себе преузеле многе породице, остајући и без више својих чланова, па је непримерено данас да је било ко својата из дневнополитичких разлога, као партијску „муницију“, што је и непристојно и болно према свима онима који су за њу дали највише што су могли, рекао је Божидар Васић, делагат у Већу народа РС.

Васић истиче да је „ужасно што актуелна власт тако наступа као да је она искључиво стварала РС и да, ако они оду с власти, је неће бити, што нема никаквог резона и вређа интелигенцију наших људи“.

-Зна се ко је предводио народ у одбрани и стварању Републике Српске, која се никад и ничим не може довести у питање, јер је тешко стечена тековина међународно верификована Дејтонским мировним споразумом - упозорава Васић.

- Република Српска је трајна категорија. Желимо да живот у њој буде нормалан, а не да се, по цену голе власти и политике, за њу тобоже залажу и они који су од ње углавном и у рату и током власти последњих година само знали, не да се „очешу“, већ да је ојаде, што ће, сигуран сам, народ препознати на предстојећим изборима, који морају донети промене у власти у РС, али и на нивоу БиХ.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

борац РС

25.09.2014 16:34

Једном несто нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

25.09.2014 18:10

Оно што је уграђено у темеље Републике Српске је толико омаловажено у овом садашњем систему владавине црвених,да нема поређења.А у том систему су они који су се богатили,док су главе летјеле на фронтовима за стварање РС.Сада је јасно свима:онај ко то не зна цијенити,онај који је свој народ опљчкао и довео га до руба сиромаштва,више није пожељан ни да буде предсједник кућног савјета,а камоли земље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

25.09.2014 19:15

Слазем се са господином Василијом.Ови су малте не све покрали и унистили.У току рата док је народ крваријо за РС,знамо ко је бијо власт и како су се богатили.Рат поциње а он има трулог фицу,Дејтон се потписује а Родјо постаде милијонер.То су мале маце за ове из СНСДа,али су се поново кандидовали.Нијесам бас превелики оптимиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкер

26.09.2014 07:10

Ма шта рече....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

27.09.2014 21:28

Ево због ових сељака треба додиг да побједи,сељацима је брате мјесто на селу и да се баве земљорадњом и стоцарством а не политиком.

ОДГОВОРИТЕ