Vasić: Srpska iznad politike

Republika Srpska mora da bude iznad svake politike, iznad svega, jer je teško stvorena, žrtvama mnogih palih naših sunarodnika, rekao je BožidarVasić, delagat u Veću naroda RS.

Republika Srpska 25.09.2014 | 18:03
Vasić: Srpska iznad politike

Republika Srpska mora da bude iznad svake politike, iznad svega, jer je teško stvorena, žrtvama mnogih palih naših sunarodnika, ranjenih mukama koje su na sebe preuzele mnoge porodice, ostajući i bez više svojih članova, pa je neprimereno danas da je bilo ko svojata iz dnevnopolitičkih razloga, kao partijsku „municiju“, što je i nepristojno i bolno prema svima onima koji su za nju dali najviše što su mogli, rekao je Božidar Vasić, delagat u Veću naroda RS.

Vasić ističe da je „užasno što aktuelna vlast tako nastupa kao da je ona isključivo stvarala RS i da, ako oni odu s vlasti, je neće biti, što nema nikakvog rezona i vređa inteligenciju naših ljudi“.

-Zna se ko je predvodio narod u odbrani i stvaranju Republike Srpske, koja se nikad i ničim ne može dovesti u pitanje, jer je teško stečena tekovina međunarodno verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom - upozorava Vasić.

- Republika Srpska je trajna kategorija. Želimo da život u njoj bude normalan, a ne da se, po cenu gole vlasti i politike, za nju tobože zalažu i oni koji su od nje uglavnom i u ratu i tokom vlasti poslednjih godina samo znali, ne da se „očešu“, već da je ojade, što će, siguran sam, narod prepoznati na predstojećim izborima, koji moraju doneti promene u vlasti u RS, ali i na nivou BiH.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

borac RS

25.09.2014 16:34

Jednom nesto normalno.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

25.09.2014 18:10

Ono što je ugrađeno u temelje Republike Srpske je toliko omalovaženo u ovom sadašnjem sistemu vladavine crvenih,da nema poređenja.A u tom sistemu su oni koji su se bogatili,dok su glave letjele na frontovima za stvaranje RS.Sada je jasno svima:onaj ko to ne zna cijeniti,onaj koji je svoj narod opljčkao i doveo ga do ruba siromaštva,više nije poželjan ni da bude predsjednik kućnog savjeta,a kamoli zemlje!

ODGOVORITE
Name

rodjo

25.09.2014 19:15

Slazem se sa gospodinom Vasilijom.Ovi su malte ne sve pokrali i unistili.U toku rata dok je narod krvarijo za RS,znamo ko je bijo vlast i kako su se bogatili.Rat pocinje a on ima trulog ficu,Dejton se potpisuje a Rodjo postade milijoner.To su male mace za ove iz SNSDa,ali su se ponovo kandidovali.Nijesam bas preveliki optimista.

ODGOVORITE
Name

Rocker

26.09.2014 07:10

Ma šta reče....

ODGOVORITE
Name

Julio

27.09.2014 21:28

Evo zbog ovih seljaka treba dodig da pobjedi,seljacima je brate mjesto na selu i da se bave zemljoradnjom i stocarstvom a ne politikom.

ODGOVORITE