Куражни Сантош: Добићемо и Србе и Данце!

Фернандо Сантош, нови предводник ривала Србије у квалификацијама за ЕУРО 2016, истиче да би отишао на пецање да није уверен како може да окрене судбину националног тима.

Фудбал 25.09.2014 | 23:45
Куражни Сантош: Добићемо и Србе и Данце!

Нови селектор Португала, Фернандо Сантош, верује да је његов тим спреман да забележи одличне резултате у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Оптимистични Сантош, који је на клупи националног тима заменио Паула Бента, верује у успех упркос томе што неће моћи званично да води екипу у наредном периоду.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) суспендовала је Сантоша на осам утакмица пошто је као селектор репрезентације Грчке добио црвени картон на утакмици осмине финала Мундијала у Бразилу против Костарике.

"Наравно да сам уверен у успех. Да нисам, остао бих код куће и своје време посветио пецању. Моја филозофија је победа, победа и победа, све остало је само разговор. Само ту реч користим у разговору са играчима", изјавио је Сантош, који ће морати да пропусти седам утакмица у квалификационој групи И у којој су још Србија, Данска, Јерменија и Албанија.

Стручњак који је Грчку водио до четвртфинала првенства Европе 2012. и осмине финала Светског шампионата у Бразилу, додао је да не воли израз "реновирање екипе".

"То имплицира да су играчи стари. За мене је важно да ли је играч способан да одигра добро или не. На светском првенству имао сам двојицу са 35 или 36 година и 17 играча које сам увео у тим", рекао је Сантош, коме је ФИФА одбила жалбу на суспензију, али још може да се жали Суду за арбитражу у спорту.

"Мој помоћник Илидио Вале је одличан тренер и имам апсолутно поверење у њега. Моја казна неће утицати на екипу, то не представља препреку", поручио је Сантош.

Португалу није добро кренуло у квалификацијама за ЕУРО 2016., будући да су на старту претрпели сензационалан пораз од Албаније на домаћем терену (0:1).

Коментари / 0

Оставите коментар