Kuražni Santoš: Dobićemo i Srbe i Dance!

Fernando Santoš, novi predvodnik rivala Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016, ističe da bi otišao na pecanje da nije uveren kako može da okrene sudbinu nacionalnog tima.

Fudbal 25.09.2014 | 23:45
Kuražni Santoš: Dobićemo i Srbe i Dance!

Novi selektor Portugala, Fernando Santoš, veruje da je njegov tim spreman da zabeleži odlične rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Optimistični Santoš, koji je na klupi nacionalnog tima zamenio Paula Benta, veruje u uspeh uprkos tome što neće moći zvanično da vodi ekipu u narednom periodu.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je Santoša na osam utakmica pošto je kao selektor reprezentacije Grčke dobio crveni karton na utakmici osmine finala Mundijala u Brazilu protiv Kostarike.

"Naravno da sam uveren u uspeh. Da nisam, ostao bih kod kuće i svoje vreme posvetio pecanju. Moja filozofija je pobeda, pobeda i pobeda, sve ostalo je samo razgovor. Samo tu reč koristim u razgovoru sa igračima", izjavio je Santoš, koji će morati da propusti sedam utakmica u kvalifikacionoj grupi I u kojoj su još Srbija, Danska, Jermenija i Albanija.

Stručnjak koji je Grčku vodio do četvrtfinala prvenstva Evrope 2012. i osmine finala Svetskog šampionata u Brazilu, dodao je da ne voli izraz "renoviranje ekipe".

"To implicira da su igrači stari. Za mene je važno da li je igrač sposoban da odigra dobro ili ne. Na svetskom prvenstvu imao sam dvojicu sa 35 ili 36 godina i 17 igrača koje sam uveo u tim", rekao je Santoš, kome je FIFA odbila žalbu na suspenziju, ali još može da se žali Sudu za arbitražu u sportu.

"Moj pomoćnik Ilidio Vale je odličan trener i imam apsolutno poverenje u njega. Moja kazna neće uticati na ekipu, to ne predstavlja prepreku", poručio je Santoš.

Portugalu nije dobro krenulo u kvalifikacijama za EURO 2016., budući da su na startu pretrpeli senzacionalan poraz od Albanije na domaćem terenu (0:1).

Komentari / 0

Ostavite komentar