Фенер много јак за Звезду

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изгубили су од Фенербахче Улкера 75:66 у другом колу Б групе Глорија купа у Истанбулу.

Кошарка 25.09.2014 | 16:30
Фенер много јак за Звезду

Најефикаснији код црвено-белих био је Лука Митровић са 17 поена, Бобан Марјановић додао је 15, а Марко Тејић 13 поена.

За црвено-беле није играо Јовић, који се лакше повредио на мечу ЦСКА, а шансу од неколико минута добио је Ребић, који је убацио три поена.

Звезда је у првој рунди изгубила од ЦСКА, па ће у петак у борби за пето место играти са Анадолу Ефесом.

Црвена звезда: Дангубић 2, Марјановић 15, Блажич 5, Тејић 13, Вилијамс 2, Митровић 17, Цирбес 2, Џенкинс 5, Калинић 2, Ребић 3, Јовић, Каплановић.
Фенербахче: Гаудлок 9, Хикман 6, Ерден 10, Весели 13, Четин, Жорић 14, Махмутоглу 3, Прелџић 5, Сипахи 2, Бјелица 10, Богдановић 3, Саваш.

Вилијамс је одлично почео меч – погодио је у игри један на један, асистирао је Марјановићу за закуцавање и Тејићу за тројку, па је Звезда водила са пет поена разлике (9:4).

Фенер је преко Ердена и Веселог ухватио прикључак, али је Тејић везао пет поена и држао предност црвено-белих (15:12). Међутим, Жорић и Весели обезбедили су серију Турака 7:0 пре него што је Митровић после ролинга поентирао за -2 (19:17) на крају прве деонице.

Где је стао на крају прве, Митровић је наставио на почетку друге четвртине – убацио је два пенала, затим и две везане тројке, али је Фенер увек имао одговор и чувао је малу предност.

Шансу је добио и Ребић, који није играо на мечу са ЦСКА – убацио је тројку чим је ушао, али је на другој страни Сипахи поентирао из продора за вођство Турака 32:28.

После Гаудлокове серије од пет поена и закуцавања Бјелице Фенер је стекао прву осетнију предност (39:30), али захваљујући тројци Тејића Звезда је на полувреме отишла са пет поена заостатка – 41:36.

Фенербахче је одржавао предност, Марјановић је како-тако држао Звезду у игри, али после тројке Богдановића турски тим је први пут на мечи стекао двоцифрени вишак (55:45) на три и по минута до краја треће четвртине.

Ипак, до краја периода црвено-бели су смањили преко Цирбеса и Блажича, па је Фенербахче водио са 59:52.

Екипа Жељка Обрадовића боље је почела последњу деоницу, дошла је и до +13, али је Џенкинс везао пет поена (први поени на мечу), што је уз тројку Митровића било довољно за пет поена заостатка – 67:62.

Црвено-бели су имали напад да додатно смање заостатак, али Марјановић је промашио, да би на другој страни ’заборавио’ Жорића који погађа за +7. Фенер је заиграо чвршће у одбрани, до краја је рутински одржавао предност и дошао до победе.

Коментари / 0

Оставите коментар