Fener mnogo jak za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom izgubili su od Fenerbahče Ulkera 75:66 u drugom kolu B grupe Glorija kupa u Istanbulu.

Košarka 25.09.2014 | 16:30
Fener mnogo jak za Zvezdu

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Luka Mitrović sa 17 poena, Boban Marjanović dodao je 15, a Marko Tejić 13 poena.

Za crveno-bele nije igrao Jović, koji se lakše povredio na meču CSKA, a šansu od nekoliko minuta dobio je Rebić, koji je ubacio tri poena.

Zvezda je u prvoj rundi izgubila od CSKA, pa će u petak u borbi za peto mesto igrati sa Anadolu Efesom.

Crvena zvezda: Dangubić 2, Marjanović 15, Blažič 5, Tejić 13, Vilijams 2, Mitrović 17, Cirbes 2, Dženkins 5, Kalinić 2, Rebić 3, Jović, Kaplanović.
Fenerbahče: Gaudlok 9, Hikman 6, Erden 10, Veseli 13, Četin, Žorić 14, Mahmutoglu 3, Preldžić 5, Sipahi 2, Bjelica 10, Bogdanović 3, Savaš.

Vilijams je odlično počeo meč – pogodio je u igri jedan na jedan, asistirao je Marjanoviću za zakucavanje i Tejiću za trojku, pa je Zvezda vodila sa pet poena razlike (9:4).

Fener je preko Erdena i Veselog uhvatio priključak, ali je Tejić vezao pet poena i držao prednost crveno-belih (15:12). Međutim, Žorić i Veseli obezbedili su seriju Turaka 7:0 pre nego što je Mitrović posle rolinga poentirao za -2 (19:17) na kraju prve deonice.

Gde je stao na kraju prve, Mitrović je nastavio na početku druge četvrtine – ubacio je dva penala, zatim i dve vezane trojke, ali je Fener uvek imao odgovor i čuvao je malu prednost.

Šansu je dobio i Rebić, koji nije igrao na meču sa CSKA – ubacio je trojku čim je ušao, ali je na drugoj strani Sipahi poentirao iz prodora za vođstvo Turaka 32:28.

Posle Gaudlokove serije od pet poena i zakucavanja Bjelice Fener je stekao prvu osetniju prednost (39:30), ali zahvaljujući trojci Tejića Zvezda je na poluvreme otišla sa pet poena zaostatka – 41:36.

Fenerbahče je održavao prednost, Marjanović je kako-tako držao Zvezdu u igri, ali posle trojke Bogdanovića turski tim je prvi put na meči stekao dvocifreni višak (55:45) na tri i po minuta do kraja treće četvrtine.

Ipak, do kraja perioda crveno-beli su smanjili preko Cirbesa i Blažiča, pa je Fenerbahče vodio sa 59:52.

Ekipa Željka Obradovića bolje je počela poslednju deonicu, došla je i do +13, ali je Dženkins vezao pet poena (prvi poeni na meču), što je uz trojku Mitrovića bilo dovoljno za pet poena zaostatka – 67:62.

Crveno-beli su imali napad da dodatno smanje zaostatak, ali Marjanović je promašio, da bi na drugoj strani ’zaboravio’ Žorića koji pogađa za +7. Fener je zaigrao čvršće u odbrani, do kraja je rutinski održavao prednost i došao do pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar