Примера: Барсина 'нула' у Малаги!

Фудбалери Барселоне нису успели да задрже максималан учинак у Примери, јер су одиграли без голова са Малагом у Андалузији у оквиру петог кола, а фудбалери Атлетико Мадрида забележили су минималну победу у Алмерији.

Фудбал 25.09.2014 | 16:00
Примера: Барсина 'нула' у Малаги!

Ипак, екипа Луиса Енрикеа је и поред бледе и непрепознатљиве партије успела да сачува своју мрежу, па и даље нема примљен погодак, уз 11 датих.

Није 'Блауграна' дефинитивно била ни близу свог нивоа, а по мало и фасцинантно звучи података да су само два пута шутнули на гол Каменог, али ниједном у оквир.

С друге стране, домаћи су пуно трчали, удвајали нападаче Барселоне у готово сваком нападу, па су потпуно заслужено стигли до бода. Могли су и до сва три, али је Браво у последњи час спречио ударац Камаћа их слободњака.

Чилеански голман је остао несавладан и после 450 минута игре, чиме је тим са Камп Ноуа постао тек четврти у историји са таквим учинком од старта Примере. Занимљиво је да се ниједан од претходна три тима (Сосиједад 70/71 (осам мечева), Сарагоса 72/73 (осам мечева), Барселона 77/78 (шест мечева), на крају првенства није окитио титулом.

У истом термину одиграна су још два меча, а у оба смо видели минималне победе. Леванте је славио у Гранади и побегао са дна табеле, а Рубан Гарсија постигао је први гол за екипу из Валенсије у овој сезони.

Севиља је на домаћем терену славила против Реал Сосиједада. Андалужани су голом позајмљеног Барсиног играча Ђерара Делофеуа успели да се изједначе са Каталонцима на челу табеле.

Једини гол за шампиона Шпаније постигао је Миранда у 60. минуту меча.

Атлетико је тако уписао и трећу победу у првенству и после пет одиграних кола Примере има 11 бодова, док Алмерија има пет.

Рајо Ваљекано је на свом терену савладао Атлетик Билбао – 2:1. Гости су стигли до предности у 20. минуту поготком Арица Адурица, али је Рајо потом преокренуо резултат головима Леа Баптиста у 39. и 89. минуту.

Фудбалери Еибара и Виљарела су поделили бодове. Домаћа екипа је повела у осмом минуту меча голом Микела Аруабарена, а изједначио је Бруно у 71. минуту.

Примера, 5. коло:

Алмерија – Атлетико Мадрид 0:1
Еибар – Виљареал 1:1
Рајо Ваљекано – Атлетик Билбао 2:1
Севиља – Реал Сосиједад 1:0
Гранада – Леванте 0:1
Малага – Барселона 0:0

у уторак одиграно:

Реал Мадрид – Елће 5:1
Селта – Депортиво 2:1

четвртак:

Еспањол – Хетафе
Валенсија - Кордоба

Табела после 5. кола: Барселона 13, Севиља 13, Атлетико М 11, Валенсија 10 (-), Реал М 9, Селта 9, Виљареал 8, Гранада 8, Ејбар 7, Малага 6, Алемрија 5, Рајо В 5, Реал Сосиједа 4, Депортиво 4, Елће 4, Леванте 4, Атлетик Б 3, Хетафе 3 (-), Еспањол 2 (-), Кордоба 2 (-).

Коментари / 0

Оставите коментар