Primera: Barsina 'nula' u Malagi!

Fudbaleri Barselone nisu uspeli da zadrže maksimalan učinak u Primeri, jer su odigrali bez golova sa Malagom u Andaluziji u okviru petog kola, a fudbaleri Atletiko Madrida zabeležili su minimalnu pobedu u Almeriji.

Fudbal 25.09.2014 | 16:00
Primera: Barsina 'nula' u Malagi!

Ipak, ekipa Luisa Enrikea je i pored blede i neprepoznatljive partije uspela da sačuva svoju mrežu, pa i dalje nema primljen pogodak, uz 11 datih.

Nije 'Blaugrana' definitivno bila ni blizu svog nivoa, a po malo i fascinantno zvuči podataka da su samo dva puta šutnuli na gol Kamenog, ali nijednom u okvir.

S druge strane, domaći su puno trčali, udvajali napadače Barselone u gotovo svakom napadu, pa su potpuno zasluženo stigli do boda. Mogli su i do sva tri, ali je Bravo u poslednji čas sprečio udarac Kamaća ih slobodnjaka.

Čileanski golman je ostao nesavladan i posle 450 minuta igre, čime je tim sa Kamp Noua postao tek četvrti u istoriji sa takvim učinkom od starta Primere. Zanimljivo je da se nijedan od prethodna tri tima (Sosijedad 70/71 (osam mečeva), Saragosa 72/73 (osam mečeva), Barselona 77/78 (šest mečeva), na kraju prvenstva nije okitio titulom.

U istom terminu odigrana su još dva meča, a u oba smo videli minimalne pobede. Levante je slavio u Granadi i pobegao sa dna tabele, a Ruban Garsija postigao je prvi gol za ekipu iz Valensije u ovoj sezoni.

Sevilja je na domaćem terenu slavila protiv Real Sosijedada. Andalužani su golom pozajmljenog Barsinog igrača Đerara Delofeua uspeli da se izjednače sa Kataloncima na čelu tabele.

Jedini gol za šampiona Španije postigao je Miranda u 60. minutu meča.

Atletiko je tako upisao i treću pobedu u prvenstvu i posle pet odigranih kola Primere ima 11 bodova, dok Almerija ima pet.

Rajo Valjekano je na svom terenu savladao Atletik Bilbao – 2:1. Gosti su stigli do prednosti u 20. minutu pogotkom Arica Adurica, ali je Rajo potom preokrenuo rezultat golovima Lea Baptista u 39. i 89. minutu.

Fudbaleri Eibara i Viljarela su podelili bodove. Domaća ekipa je povela u osmom minutu meča golom Mikela Aruabarena, a izjednačio je Bruno u 71. minutu.

Primera, 5. kolo:

Almerija – Atletiko Madrid 0:1
Eibar – Viljareal 1:1
Rajo Valjekano – Atletik Bilbao 2:1
Sevilja – Real Sosijedad 1:0
Granada – Levante 0:1
Malaga – Barselona 0:0

u utorak odigrano:

Real Madrid – Elće 5:1
Selta – Deportivo 2:1

četvrtak:

Espanjol – Hetafe
Valensija - Kordoba

Tabela posle 5. kola: Barselona 13, Sevilja 13, Atletiko M 11, Valensija 10 (-), Real M 9, Selta 9, Viljareal 8, Granada 8, Ejbar 7, Malaga 6, Alemrija 5, Rajo V 5, Real Sosijeda 4, Deportivo 4, Elće 4, Levante 4, Atletik B 3, Hetafe 3 (-), Espanjol 2 (-), Kordoba 2 (-).

Komentari / 0

Ostavite komentar