Лига 1: Монако и ПСЖ сигурни на страни

Бразилци Лукас Мура и Маркињос донели су Пари Сен Жермену победу у Нормандији и бар на дан их вратили на друго место Лиге 1.

Фудбал 25.09.2014 | 15:45
Лига 1: Монако и ПСЖ сигурни на страни

Марсеј је у уторак одмакао на челу, а за четвртак је зајазан дерби кола Сент Етјен – Бордо.

Евијан је коначно забележио победу и у потпуности ухватио прикључак, као једини од осам најслабијих у лиги који је добио меч у овом колу. После победе гостију у оба меча у уторак, и у среду су три утакмице завршене „двојком“, а најубедљивија су била деца Лиона.

Парижани, који су још непоражени, али играју знатно испод очекивања, коначно су славили на страни, пошто их је голом после слалома ка победи повео Лукас Мура. Лошу вест за екипу Лорана Блана представља повреда Есекијела Лавесија.

До дуго чекане победе стигао је и други члан прошлогодишњег тандема супербогаташа, који је поготком Жермена у судијској надокнади славио у Монпељеу.

Добро вече за тимове са Азурне обале употпунио је Бодмер, који је голом против свог некадашњег клуба донео Ници тријумф над Лилом.

Северњацима није ишло, па је и Ланс изгубио и то у Савоји. Евијан је на време постигао два гола, а када су ривали успели да смање Милош Нинковић је ушао да стабилизује ситуацију и сачува прву победу. Испред њих и даље је Генган, који је код куће изгубио од Меца.

"Мислим да није праведно. Имали смо лопту све време, али нисмо били довољно опасни по гол. Знали смо да ће ово бити меч напада против одбране и да ће они шансу тражити из прекида", рекао је тренер Генгана Жослин Гурвенек и објаснио да му европске обавезе не дозвољавају да коментарише суђење. "Наравно да сам бесан на судије, али имамо утакмице на свака три дана и немам времена да се возим до Париза и назад, да бих објашњавао нешто Дисциплинској комисији. Зато не кометаришем".

Тријумф вечери остварио је лионски Олимпик, који је прегазио Лорион. Клуб из града на Рони дао је ове сезоне 11 голова, свих 11 постигли су играчи из клупске школе.

Њихов локални ривал дочекује у четвртак Бордо у мечу два тима из топ 3 пред ово коло. Победа било коју од екипа води на друго место, ако буде нерешено Бордо ће бити други, а Сент Етјен трећи.

У уторак, у мечу двоструких финалиста КЕШ/ЛШ, Марсеј је декласирао Ремс, док је Тулуз убедљиво славио у Рену.

Седмо коло:
Бастија – Нант 0:0
Евијан – Ланс 2:1 (Вас 10, Менса 30 – Тузгар 55)
Генган – Мец 0:1 (Бусман 24)
Лион – Лорион 4:0 (Лаказет 5, Фекир 39, 68, Нжије 50)
Монпеље – Монако 0:1 (Жермен 90)
Ница – Лил 1:0 (Бодмер 41)
Каен – ПСЖ 0:2 (Мура 18, Маркињос 56)
Сент Етјен – Бордо четвртак

у уторак:
Ремс – Марсеј 0:5 (Жињак 8, 20, Ају 52, 59, Ванга 74)
Рен – Тулуз 0:3 (Пешић 42, Дијањ 57аг, Бен Једер 61)

Табела после 7 кола: Марсеј 16, ПСЖ 13, Бордо 13 (-), Ст Етјен 13 (-), Лил 12, Мец 11, Нант 11, Лион 10, Монпеље 10, Тулуз 10, Монако 10, Ница 10, Рен 8, Каен 7, Ланс 7, Бастија 7, Лорион 7, Ремс 7, Генган 6, Евијан 4.

Коментари / 0

Оставите коментар