Liga 1: Monako i PSŽ sigurni na strani

Brazilci Lukas Mura i Markinjos doneli su Pari Sen Žermenu pobedu u Normandiji i bar na dan ih vratili na drugo mesto Lige 1.

Fudbal 25.09.2014 | 15:45
Liga 1: Monako i PSŽ sigurni na strani

Marsej je u utorak odmakao na čelu, a za četvrtak je zajazan derbi kola Sent Etjen – Bordo.

Evijan je konačno zabeležio pobedu i u potpunosti uhvatio priključak, kao jedini od osam najslabijih u ligi koji je dobio meč u ovom kolu. Posle pobede gostiju u oba meča u utorak, i u sredu su tri utakmice završene „dvojkom“, a najubedljivija su bila deca Liona.

Parižani, koji su još neporaženi, ali igraju znatno ispod očekivanja, konačno su slavili na strani, pošto ih je golom posle slaloma ka pobedi poveo Lukas Mura. Lošu vest za ekipu Lorana Blana predstavlja povreda Esekijela Lavesija.

Do dugo čekane pobede stigao je i drugi član prošlogodišnjeg tandema superbogataša, koji je pogotkom Žermena u sudijskoj nadoknadi slavio u Monpeljeu.

Dobro veče za timove sa Azurne obale upotpunio je Bodmer, koji je golom protiv svog nekadašnjeg kluba doneo Nici trijumf nad Lilom.

Severnjacima nije išlo, pa je i Lans izgubio i to u Savoji. Evijan je na vreme postigao dva gola, a kada su rivali uspeli da smanje Miloš Ninković je ušao da stabilizuje situaciju i sačuva prvu pobedu. Ispred njih i dalje je Gengan, koji je kod kuće izgubio od Meca.

"Mislim da nije pravedno. Imali smo loptu sve vreme, ali nismo bili dovoljno opasni po gol. Znali smo da će ovo biti meč napada protiv odbrane i da će oni šansu tražiti iz prekida", rekao je trener Gengana Žoslin Gurvenek i objasnio da mu evropske obaveze ne dozvoljavaju da komentariše suđenje. "Naravno da sam besan na sudije, ali imamo utakmice na svaka tri dana i nemam vremena da se vozim do Pariza i nazad, da bih objašnjavao nešto Disciplinskoj komisiji. Zato ne kometarišem".

Trijumf večeri ostvario je lionski Olimpik, koji je pregazio Lorion. Klub iz grada na Roni dao je ove sezone 11 golova, svih 11 postigli su igrači iz klupske škole.

Njihov lokalni rival dočekuje u četvrtak Bordo u meču dva tima iz top 3 pred ovo kolo. Pobeda bilo koju od ekipa vodi na drugo mesto, ako bude nerešeno Bordo će biti drugi, a Sent Etjen treći.

U utorak, u meču dvostrukih finalista KEŠ/LŠ, Marsej je deklasirao Rems, dok je Tuluz ubedljivo slavio u Renu.

Sedmo kolo:
Bastija – Nant 0:0
Evijan – Lans 2:1 (Vas 10, Mensa 30 – Tuzgar 55)
Gengan – Mec 0:1 (Busman 24)
Lion – Lorion 4:0 (Lakazet 5, Fekir 39, 68, Nžije 50)
Monpelje – Monako 0:1 (Žermen 90)
Nica – Lil 1:0 (Bodmer 41)
Kaen – PSŽ 0:2 (Mura 18, Markinjos 56)
Sent Etjen – Bordo četvrtak

u utorak:
Rems – Marsej 0:5 (Žinjak 8, 20, Aju 52, 59, Vanga 74)
Ren – Tuluz 0:3 (Pešić 42, Dijanj 57ag, Ben Jeder 61)

Tabela posle 7 kola: Marsej 16, PSŽ 13, Bordo 13 (-), St Etjen 13 (-), Lil 12, Mec 11, Nant 11, Lion 10, Monpelje 10, Tuluz 10, Monako 10, Nica 10, Ren 8, Kaen 7, Lans 7, Bastija 7, Lorion 7, Rems 7, Gengan 6, Evijan 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar