Лавров: Да ли је Обама уопште при себи?

Амерички предсједник Барак Обама изјавио је да су САД спремне да укину санкције Русији ако та земља поштује споразум о примирју на истоку Украјине?!

Свијет 25.09.2014 | 16:18
Лавров: Да ли је Обама уопште при себи?

"Ако Русија поштује споразум (о примирју у Украјини), САД су спремне да укину економске санкције које су оштетиле руску привреду, али су мало утицале на промјену става (руског предсједника) Владимира Путина" о том питању, рекао је Обама у обраћању свјетским лидерима на засједању УН.Након што је изазвала сукобе у Украјини, америчка администрација и је иницирала монструозно рушење малезијског авиона, што је искориштено као повод да се затегну односи између ЕУ и Русије - санкцијама које изнуравају привреде обе стране, разумљиво, на америчку радост.

„То је визија свијета у којој имати моћ значи бити у праву, света у којем једна земља може поново да исцрта границе другој, а цивилизовани људи не могу да сахране своје најдраже због истине која може да буде откривена. Америка заступа нешто друго”, усудио се рећи Обама у обраћању 69. Генералној скупштини УН, и није пропао у земљу.

Обама је оптужио Русију да шаље оружје проруским побуњеницима на истоку Украјине и да одбија приступ мјесту пада малезијског авиона 17. јула, када је погинуло свих 298 путника и чланова посаде.Москва је једина која и даље инсистира на откривању истине о обарању авиона, за шта је хорски оптужена од стране западних медија и политичара. Није прошло много након да би се видјело да сви докази указују да је у питању злочин осмишљен у америчкој кухињи, са циљем да се дискредитује Русија.Амерички предсједник је рекао да споразум који су потписали украјинске власти и проруски побуњеници о прекиду ватре у Минску 5. септембра, представља "пут ка миру".

Примирје на истоку Украјине и даље константно нарушавају снаге русофобне хунте која је преузела власт у Кијеву, и која има безрезевну подршку САД.

Како јављају свјетске агенције, док је Обама држао говор у сједишту УН-а, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је све вријеме гледао у гомилу папира испред себе и ниједном није погледао према говорници.Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да је Русија данас у обраћању америчког предсједника Барака Обаме Генералној скупштини УН сврстана на друго мјесто на листи пријетњи међународном миру, као и да није сигуран да ли је Обама био озбиљан током говора.

„Што се тиче говора америчког предсједника зарадили смо друго мјесто на листи пријетњи међународном миру и стабилности. Број један је вирус еболе, број два је такозвана руска агресија у Европи, а на трећем мјесту су Исламска држава и други терористи”, навео је Лавров, пренијела је агенција Итар тас с.Руски министар спољних послова казао је да су санкције против Москве проблем САД, а да догађаји у Украјини нису, него су они проблем Украјинаца и заложио се да они сами спроведу мировни споразум који су потписали без наметања са стране.

Лавров је оцијенио да је бизарно што је Обама више пута рекао да је свијет постао слободнији и сигурнији.

„Нисам разумио да ли је био озбиљан или не”, истакао је шеф руске дипломатије.Представници Москве у УН потврдили су данас да ће Русија подржати резолуцију Савјета безбједности УН о терористима и страним плаћеницима.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

25.09.2014 17:11

Шта ти је будалаштина. Знају да не могу радити шта хоће Русима па су се отријезнили. Ова прича је само глупост једног американца. Укиниће санкције јер је Русија цјелом западу почела да руши привреду.Мало су закаснили јер се Русија окренула другим земљама и почела уништавати долар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глиго

27.09.2014 21:18

Па наравно да се Обама изгубио у свим својим лазима и оптузбама. Као прво проваљени су за онај Малезиски авион , па су откривене масовне гробмице све то показује ко су у овом сукобу лоси момци. Ко води прљави рат скузили су и у ЕУ. Прљав и поган народ ти американци свима би да суде али јбг овдје изгледа неце да мозе.

ОДГОВОРИТЕ