Lavrov: Da li je Obama uopšte pri sebi?

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da su SAD spremne da ukinu sankcije Rusiji ako ta zemlja poštuje sporazum o primirju na istoku Ukrajine?!

Svijet 25.09.2014 | 16:18
Lavrov: Da li je Obama uopšte pri sebi?

"Ako Rusija poštuje sporazum (o primirju u Ukrajini), SAD su spremne da ukinu ekonomske sankcije koje su oštetile rusku privredu, ali su malo uticale na promjenu stava (ruskog predsjednika) Vladimira Putina" o tom pitanju, rekao je Obama u obraćanju svjetskim liderima na zasjedanju UN.Nakon što je izazvala sukobe u Ukrajini, američka administracija i je inicirala monstruozno rušenje malezijskog aviona, što je iskorišteno kao povod da se zategnu odnosi između EU i Rusije - sankcijama koje iznuravaju privrede obe strane, razumljivo, na američku radost.

„To je vizija svijeta u kojoj imati moć znači biti u pravu, sveta u kojem jedna zemlja može ponovo da iscrta granice drugoj, a civilizovani ljudi ne mogu da sahrane svoje najdraže zbog istine koja može da bude otkrivena. Amerika zastupa nešto drugo”, usudio se reći Obama u obraćanju 69. Generalnoj skupštini UN, i nije propao u zemlju.

Obama je optužio Rusiju da šalje oružje proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine i da odbija pristup mjestu pada malezijskog aviona 17. jula, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.Moskva je jedina koja i dalje insistira na otkrivanju istine o obaranju aviona, za šta je horski optužena od strane zapadnih medija i političara. Nije prošlo mnogo nakon da bi se vidjelo da svi dokazi ukazuju da je u pitanju zločin osmišljen u američkoj kuhinji, sa ciljem da se diskredituje Rusija.Američki predsjednik je rekao da sporazum koji su potpisali ukrajinske vlasti i proruski pobunjenici o prekidu vatre u Minsku 5. septembra, predstavlja "put ka miru".

Primirje na istoku Ukrajine i dalje konstantno narušavaju snage rusofobne hunte koja je preuzela vlast u Kijevu, i koja ima bezrezevnu podršku SAD.

Kako javljaju svjetske agencije, dok je Obama držao govor u sjedištu UN-a, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je sve vrijeme gledao u gomilu papira ispred sebe i nijednom nije pogledao prema govornici.Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je Rusija danas u obraćanju američkog predsjednika Baraka Obame Generalnoj skupštini UN svrstana na drugo mjesto na listi prijetnji međunarodnom miru, kao i da nije siguran da li je Obama bio ozbiljan tokom govora.

„Što se tiče govora američkog predsjednika zaradili smo drugo mjesto na listi prijetnji međunarodnom miru i stabilnosti. Broj jedan je virus ebole, broj dva je takozvana ruska agresija u Evropi, a na trećem mjestu su Islamska država i drugi teroristi”, naveo je Lavrov, prenijela je agencija Itar tas s.Ruski ministar spoljnih poslova kazao je da su sankcije protiv Moskve problem SAD, a da događaji u Ukrajini nisu, nego su oni problem Ukrajinaca i založio se da oni sami sprovedu mirovni sporazum koji su potpisali bez nametanja sa strane.

Lavrov je ocijenio da je bizarno što je Obama više puta rekao da je svijet postao slobodniji i sigurniji.

„Nisam razumio da li je bio ozbiljan ili ne”, istakao je šef ruske diplomatije.Predstavnici Moskve u UN potvrdili su danas da će Rusija podržati rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN o teroristima i stranim plaćenicima.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

25.09.2014 17:11

Šta ti je budalaština. Znaju da ne mogu raditi šta hoće Rusima pa su se otrijeznili. Ova priča je samo glupost jednog amerikanca. Ukiniće sankcije jer je Rusija cjelom zapadu počela da ruši privredu.Malo su zakasnili jer se Rusija okrenula drugim zemljama i počela uništavati dolar.

ODGOVORITE
Name

Gligo

27.09.2014 21:18

Pa naravno da se Obama izgubio u svim svojim lazima i optuzbama. Kao prvo provaljeni su za onaj Maleziski avion , pa su otkrivene masovne grobmice sve to pokazuje ko su u ovom sukobu losi momci. Ko vodi prljavi rat skuzili su i u EU. Prljav i pogan narod ti amerikanci svima bi da sude ali jbg ovdje izgleda nece da moze.

ODGOVORITE