Лига Куп Енглеске: Мучење Челсија и...

Фудбалери Манчестер Ситија пласирали су се у четвро коло Лига Купа са убедљивих 7:0 (0:0) против Шефилд Венсдеја, док се Челси мучио против Болтона – 2:1 (0:0)

Фудбал 25.09.2014 | 15:30
Лига Куп Енглеске: Мучење Челсија и...

Тотенхем је тек после преокрета савладао Нотингем Форест 3:1 (0:0), док је Вест Бромич Албион избацио Хал, такође, после преокрета – 3:2 (1:1).

НИје ништа наслућивало на овакав исход на Етихаду, пошто у првих 45 минута игре није било голова, да би се 'Грађани' разлетели у другом делу игре и чак седам пута матирали противничког голмана.

Мрежу Криса Киркланда начео је Френк Лампард, својим другим голом у само три дана, пошто је био прецизан после само 120 секунди игре у наставку. Един Џеко дуплирао је предност шест минута касније, да би већ у следећем нападу било 3:0 – у стрелце се уписао Хесус Навас.

Није стала екипа Мануела Пелегринија, па је Јаја Туре са пенала, на истеку са времена игре, постигао нови гол. На 5:0 повисио је Џеко својим другим голом, на асистенцију Александра Коларова, који је био у улози пакера и код седмог гола своје екипе – када је у последњим тренуцима меча проиграо Лампарда.

Претходно је млади Хосе Анхел Поцо био стрелац шестог гола за домаћи састав.

С друге стране, Челси је имао нешто више проблема против Болтона. Екипа из Чемпионшипа пружила је јак отпор на Стамфорд Бриџу, али није успела да стигне барем до додатних пола часа. 'Плавци' су повели у 25. минуту, када је Курт Зума послао лопту у мрежу, на асистенцију Лоика Ремија. Међутим, гости су стигли до изједначења шест минута касније преко Милса, да би се тим резултатом отишло на одмор.

Пролаз Челсију у наредну рунду донео је Бразилац Оскар, после десет минута игре у наставку. Бранислав Ивановић посматрао је меч са клупе, док је Немања Матић одиграо последњи 60 секунди, када је заменио Акеа.

Тотенхем је захваљући головима Мејсона, Солдада и Кејна успео да стигне до преокрета на Нотингем Форестом, док је ВБА головима МекАулија у 88. минуту и Барахина у 89. стигао до пролаза против Хала у Албиону.

Мечеве одигране дан раније обележила је победа Саутемптона над Арсеналом, уз првенац Душана Тадића, као и 30 серија пенала у Ливерпулу. Док су навијачи 'Певаца' на занимљив начин прозвали екипу Манчестер Јунајтеда пре меча са 'Шумарима'.

Лига Куп, 3. коло:
среда:

Бартон – Брајтон и Хоув 0:3 (0:2)
Челси – Болтон 2:1 (1:1)
Манчестер Сити – Шефилд Венздеј 7:0 (0:0)
Тотенхем – Нотингем 3:1 (0:0)
Кристал Палас – Њукасл 2:3 (1:1) - после продужетака
ВБА – Хал 3:2 (1:1)

уторак:
Арсенал – Саутемптон 1:2
Кардиф – Бурнемут 0:3
Дерби – Рединг 2:0
Лејтон Оријент – Шефилд јунајтед 0:1
Ливерпул – Мидлзбро 2:1 (пеналима 14:13)
МК Донс – Бредфорд 2:0
Шревсбури – Норич 1:0
Сандерленд – Стоук 1:1
Свонси – Евертон 3:0
Фулам – Донкастер 2:1

Парови петог кола:

Тотенхем – Брајтон
Стоук – Саутемптон
Бурнмаут – ВБА
Шрузбери – Челси
Ливерпул – Свонси
МК Донс – Шефилд Јунајтед
Манчестер Сити – Њукасл
Фулам – Дарби

Коментари / 0

Оставите коментар