Liga Kup Engleske: Mučenje Čelsija i...

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u četvro kolo Liga Kupa sa ubedljivih 7:0 (0:0) protiv Šefild Vensdeja, dok se Čelsi mučio protiv Boltona – 2:1 (0:0)

Fudbal 25.09.2014 | 15:30
Liga Kup Engleske: Mučenje Čelsija i...

Totenhem je tek posle preokreta savladao Notingem Forest 3:1 (0:0), dok je Vest Bromič Albion izbacio Hal, takođe, posle preokreta – 3:2 (1:1).

NIje ništa naslućivalo na ovakav ishod na Etihadu, pošto u prvih 45 minuta igre nije bilo golova, da bi se 'Građani' razleteli u drugom delu igre i čak sedam puta matirali protivničkog golmana.

Mrežu Krisa Kirklanda načeo je Frenk Lampard, svojim drugim golom u samo tri dana, pošto je bio precizan posle samo 120 sekundi igre u nastavku. Edin Džeko duplirao je prednost šest minuta kasnije, da bi već u sledećem napadu bilo 3:0 – u strelce se upisao Hesus Navas.

Nije stala ekipa Manuela Pelegrinija, pa je Jaja Ture sa penala, na isteku sa vremena igre, postigao novi gol. Na 5:0 povisio je Džeko svojim drugim golom, na asistenciju Aleksandra Kolarova, koji je bio u ulozi pakera i kod sedmog gola svoje ekipe – kada je u poslednjim trenucima meča proigrao Lamparda.

Prethodno je mladi Hose Anhel Poco bio strelac šestog gola za domaći sastav.

S druge strane, Čelsi je imao nešto više problema protiv Boltona. Ekipa iz Čempionšipa pružila je jak otpor na Stamford Bridžu, ali nije uspela da stigne barem do dodatnih pola časa. 'Plavci' su poveli u 25. minutu, kada je Kurt Zuma poslao loptu u mrežu, na asistenciju Loika Remija. Međutim, gosti su stigli do izjednačenja šest minuta kasnije preko Milsa, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor.

Prolaz Čelsiju u narednu rundu doneo je Brazilac Oskar, posle deset minuta igre u nastavku. Branislav Ivanović posmatrao je meč sa klupe, dok je Nemanja Matić odigrao poslednji 60 sekundi, kada je zamenio Akea.

Totenhem je zahvaljući golovima Mejsona, Soldada i Kejna uspeo da stigne do preokreta na Notingem Forestom, dok je VBA golovima MekAulija u 88. minutu i Barahina u 89. stigao do prolaza protiv Hala u Albionu.

Mečeve odigrane dan ranije obeležila je pobeda Sautemptona nad Arsenalom, uz prvenac Dušana Tadića, kao i 30 serija penala u Liverpulu. Dok su navijači 'Pevaca' na zanimljiv način prozvali ekipu Mančester Junajteda pre meča sa 'Šumarima'.

Liga Kup, 3. kolo:
sreda:

Barton – Brajton i Houv 0:3 (0:2)
Čelsi – Bolton 2:1 (1:1)
Mančester Siti – Šefild Venzdej 7:0 (0:0)
Totenhem – Notingem 3:1 (0:0)
Kristal Palas – Njukasl 2:3 (1:1) - posle produžetaka
VBA – Hal 3:2 (1:1)

utorak:
Arsenal – Sautempton 1:2
Kardif – Burnemut 0:3
Derbi – Reding 2:0
Lejton Orijent – Šefild junajted 0:1
Liverpul – Midlzbro 2:1 (penalima 14:13)
MK Dons – Bredford 2:0
Šrevsburi – Norič 1:0
Sanderlend – Stouk 1:1
Svonsi – Everton 3:0
Fulam – Donkaster 2:1

Parovi petog kola:

Totenhem – Brajton
Stouk – Sautempton
Burnmaut – VBA
Šruzberi – Čelsi
Liverpul – Svonsi
MK Dons – Šefild Junajted
Mančester Siti – Njukasl
Fulam – Darbi

Komentari / 0

Ostavite komentar