Куп Србије: Партизан и Звезда 'минимално'

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Купа Србије, после минималне победе над чачанским Борцем – 1:0 (0:0). Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су победили Бежанију са 1:0 (1:0) на Врачару. Такође, Војводина, Јагодина и Партизан изборили су место у осмини финала Купа Србије.

Фудбал 25.09.2014 | 15:16
Куп Србије: Партизан и Звезда 'минимално'

Меч на Маракани, који је одигран пред 5.000 гледалаца, решио је нападач Ђорђе Деспотовић, својим дебитанским голом од повратка у Звезду.

Кључни тренутак сусрета десио се у петом минуту другог полувремена. Ненад Гаврић је прошао по левом боку, ушао у казнени и гађао даљи угао, Бајић је одбранио, али одбио лопту само до Деспотовића на пеналу, а високи нападач је лако сместио у празну мрежу.

Исти ривали састаће се и у наредном колу Јеле Суперлиге, само што ће тада Звезда бити у улози госта.

У истом термину одиграна су још два меча, Чукарички је губио после десет минута 2:0 од Младости из Лучана, али је усепо да стигне до преокрета и пролаза у наредну фазу, док је, у мечу који је кренуо пола сата раније, Слобода тек после пенала савладала екипу Синђелића. И последњи дуел решен је тек после једанестераца, јер на дуелу између Напретка и Металца није било голова, па су гости славили са беле тачке.

Гол одлуке постигао је Исмаел Фофана у 37. минуту – Лазовић је видео Вулићевића на десној страни, бек добро центрира, а Исмаел Фофана главом шаље лопту у мрежу.

Велику шансу Бежанија је пропустила у 19. минуту, када је Данко Ковачевића претрчао голмана Партизана Живковића, али је дао прејак фор, па није на време стигао лопту и погодио је спољни део мреже.

Уследио је већ описани гол Партизана, а затим и неколико шанси црно-белих које су остале неискоришћене – Нинковић, поново Фофана... Најбољу шансу за изједначење Бежанија је пропустила у 55. минуту, када је Јелић одлично шутирао и погодио пречку са око 25 метара.

Који минут касније и Фофана је погодио пречку, а до краја је Партизан рутински сачувао вођство и пласирао се у осмину финала Купа.

Јагодинци су победили БСК Борчу 4:0, Рад је убедљиво славио у Ужицу против Јединства, а најатрактивнији меч игран је на Вождовцу, где је краљевачка Слога двапут водила и изгубила 3:2.

Занимљиво је било и у Инђији, где је гостовао Јавор. Слога из Петровца на Млави први пут ће у осмину финала, а Раднички Ниш је у Мрштану добио дерби југа са Моравцем Орионом. Пролетер НС је после пенала савладао Доњи Срем.Увече се играју још 4 меча.

Војводина, бранилац трофеја, победила је у Косовској Митровици Трепчу, финалисту купа из 1978. Партизан је једним голом савладао Бежанију на Врачару, у мечу који су обележиле пречке на обе стране.

Куп Србије 1/16 финала:

Слобода Поинт – Синђелић 1:1 (пеналима 4:3)
Напредак – Металац 0:0 (пеналина 2:4)
Црвена звезда – Борац Чачак 1:0
Деспотовић 50
Чукарички – Младост Лучани 3:2

Бежанија – Партизан 0:1 (0:1)
Фофана 37

Пролетер НС – Доњи Срем 0:0 - 4:3 пеналима
Дорћол – Раднички 1923 0:1
Трепча – Војводина 0:1
Спартак – Радник Сурдулица 1:0
Семендрија 1924 – ОФК Београд 0:2
Јединство путеви – Рад 0:3
Инђија – Јавор Матис 2:1
Јагодина – БСК Борча 4:0
Моравац Орион – Раднички Ниш 0:1
Слога ПМ – Нови Пазар 1:0
Вождовац – Слога Краљево 3:2

Коментари / 0

Оставите коментар