Kup Srbije: Partizan i Zvezda 'minimalno'

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, posle minimalne pobede nad čačanskim Borcem – 1:0 (0:0). Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su pobedili Bežaniju sa 1:0 (1:0) na Vračaru. Takođe, Vojvodina, Jagodina i Partizan izborili su mesto u osmini finala Kupa Srbije.

Fudbal 25.09.2014 | 15:16
Kup Srbije: Partizan i Zvezda 'minimalno'

Meč na Marakani, koji je odigran pred 5.000 gledalaca, rešio je napadač Đorđe Despotović, svojim debitanskim golom od povratka u Zvezdu.

Ključni trenutak susreta desio se u petom minutu drugog poluvremena. Nenad Gavrić je prošao po levom boku, ušao u kazneni i gađao dalji ugao, Bajić je odbranio, ali odbio loptu samo do Despotovića na penalu, a visoki napadač je lako smestio u praznu mrežu.

Isti rivali sastaće se i u narednom kolu Jele Superlige, samo što će tada Zvezda biti u ulozi gosta.

U istom terminu odigrana su još dva meča, Čukarički je gubio posle deset minuta 2:0 od Mladosti iz Lučana, ali je usepo da stigne do preokreta i prolaza u narednu fazu, dok je, u meču koji je krenuo pola sata ranije, Sloboda tek posle penala savladala ekipu Sinđelića. I poslednji duel rešen je tek posle jedanesteraca, jer na duelu između Napretka i Metalca nije bilo golova, pa su gosti slavili sa bele tačke.

Gol odluke postigao je Ismael Fofana u 37. minutu – Lazović je video Vulićevića na desnoj strani, bek dobro centrira, a Ismael Fofana glavom šalje loptu u mrežu.

Veliku šansu Bežanija je propustila u 19. minutu, kada je Danko Kovačevića pretrčao golmana Partizana Živkovića, ali je dao prejak for, pa nije na vreme stigao loptu i pogodio je spoljni deo mreže.

Usledio je već opisani gol Partizana, a zatim i nekoliko šansi crno-belih koje su ostale neiskorišćene – Ninković, ponovo Fofana... Najbolju šansu za izjednačenje Bežanija je propustila u 55. minutu, kada je Jelić odlično šutirao i pogodio prečku sa oko 25 metara.

Koji minut kasnije i Fofana je pogodio prečku, a do kraja je Partizan rutinski sačuvao vođstvo i plasirao se u osminu finala Kupa.

Jagodinci su pobedili BSK Borču 4:0, Rad je ubedljivo slavio u Užicu protiv Jedinstva, a najatraktivniji meč igran je na Voždovcu, gde je kraljevačka Sloga dvaput vodila i izgubila 3:2.

Zanimljivo je bilo i u Inđiji, gde je gostovao Javor. Sloga iz Petrovca na Mlavi prvi put će u osminu finala, a Radnički Niš je u Mrštanu dobio derbi juga sa Moravcem Orionom. Proleter NS je posle penala savladao Donji Srem.Uveče se igraju još 4 meča.

Vojvodina, branilac trofeja, pobedila je u Kosovskoj Mitrovici Trepču, finalistu kupa iz 1978. Partizan je jednim golom savladao Bežaniju na Vračaru, u meču koji su obeležile prečke na obe strane.

Kup Srbije 1/16 finala:

Sloboda Point – Sinđelić 1:1 (penalima 4:3)
Napredak – Metalac 0:0 (penalina 2:4)
Crvena zvezda – Borac Čačak 1:0
Despotović 50
Čukarički – Mladost Lučani 3:2

Bežanija – Partizan 0:1 (0:1)
Fofana 37

Proleter NS – Donji Srem 0:0 - 4:3 penalima
Dorćol – Radnički 1923 0:1
Trepča – Vojvodina 0:1
Spartak – Radnik Surdulica 1:0
Semendrija 1924 – OFK Beograd 0:2
Jedinstvo putevi – Rad 0:3
Inđija – Javor Matis 2:1
Jagodina – BSK Borča 4:0
Moravac Orion – Radnički Niš 0:1
Sloga PM – Novi Pazar 1:0
Voždovac – Sloga Kraljevo 3:2

Komentari / 0

Ostavite komentar