Насипи у Семберији у лошем стању

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је стручна комисија, коју су чинили представници Републичке цивилне заштите, представници предузећа "Воде Српске", те водопривредни инспектор сачинила извјештај који показује да су насипи у Семберији на Дрини, Сави и ријеци Јањи, у веома лошем стању.

Република Српска 25.09.2014 | 14:49
Насипи у Семберији у лошем стању

"Насипи су два метра нижи него што су били до сада, што говори да бисмо имали катасрофалне поплаве, ако би вода и приближно била као у вријеме прошлих поплава", рекао је Мићић на конференцији за новинаре. Мићић је апеловао надлежне институције да овај проблем што прије ријеше. "Два метра је нижи насип у Балатуну, а на неким мјестима и два и по метра", рекао је Мићић.

Он је навео да у закључку извјештаја Комисије стоји да су због недовољне изграђености хидротехничких објеката за одбрану од поплава на подручју Семберије смањене коте нивоа одбране од поплава.

"Ово само потврђује да смо поново угрожени", рекао је Мићић и додао да је на основу овог извјештаја градска управа поново написала допис ресорном министарству. Начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Предраг Јовић рекао је да подјела сточне хране, која је донација УНДП-а, у Семберији тече и приводи се крају, а да локална управа о томе није обавијештена.

"Прије два мјесеца смо, заједно са представницима ФАО организације и представницима Савјетодавне службе Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, договорили приоритете подјеле, а након бриселске конференције, гдје су представници ФАО организације и УН имали излагање, донирали су нам 300 тона сточне хране за Семберију", рекао је Јовић новинарима.

Он је навео да су УН послале допис Министарству према којем би ту храну требало да дијели заједно са локалном управом. "Сточна храна се дијели, а градска управа није обавијештена о овоме.

Не знамо према којим се списковима врши подјела и зато сам упутио протестно писмо представницима ФАО организације у Сарајеву, као и нашем ресорном министарству", рекао је Јовић.

Он је додао да је једном, ипак, био позван од представника Савјетодавне службе, али да је био спријечен да дође. Јовић је поновио да је и локална управа необавијештена о овоме, као и да народ на терену не зна према којим приоритетима се дијели помоћ ФАО организације.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Василије

25.09.2014 13:32

Стање насипа је као и опште стање у држави:распадање и хаос.Начин на који се дијели хуманитарна помоћ је слика стања сарадње владе и локалних општина-сарадња никаква,јер у тим општинама не влада црвена банда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

25.09.2014 14:18

зато је битна фонтана пред домом здравља(која лудост ,није то туристицки објекат)а 24 године се гази блато до кољена на паркингу иза робне куце..јадни смо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колапс

25.09.2014 14:20

И у опстинама гдје владају црвени мундири је иста (Самац). Нема марке, све расцупано, нема нових насипа, РАСУЛО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

не контам

25.09.2014 14:26

Мало ми је нејасна изјава да су насипи низи 2.5м сада него прије поплава. Ако није досло до пуцања, клизиста или другог вида остецења, материјал са насипа не мозе једноставно нестати. А ако је досло до остецења тада би требало да су ти насипи у фази реконструкције, знаци да це бити врацени на стару висину или надвисени. По овоме тексту испаде да је негдје нестало 17.5м3/м1 са насипа. Вјерујем да су насипи остецени и да се морају поправљати и они који нису се распали у мају, али бих молио новинаре да размисле о овоме сто пису, папир трпи сваста али математика не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрица

25.09.2014 16:44

КОД НАС ОД МОДРИЦЕ ДО ОДЗАКА ИМА ДВАДЕСЕТ БАГЕРА КОЈИ КРАДУ СЉУНАК И ПРОДАЈУ ГА СТРАБАГУ И ЕУРОАСФАЛТУ А ПРИ ТОМ РУСЕ И ОНО МАЛО СТО ЈЕ ОСТАЛО ОД НАСИПА А НАРАВНО ЗА ВЛАСТ СУ ОНИ НЕВИДЉИВИ А ПО КАФИЦИМА СЕ САМО ПРИЦА КОЛИКО ДАЈУ ПАРА МИН СТЕВУ МИРЈАНИЦУ И ИНАСПЕКТОРИМА И НАЦЕЛНИЦИМА ОПСТИНА ПА СТВАРНО НАРОДЕ ИЗАДЈИМО НА ИЗБОРЕ И ОТЈЕРАЈМО ОВУ БАГРУ ОПОЗИЦИЈО НАПРИЈЕД ДО ОСЛОБОДЈЕЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

25.09.2014 17:14

Спириц је обецао да це то све изградити од својих пара само да добије јос један мандат

ОДГОВОРИТЕ