Троицки елиминисао Ферера!

Српски тенисер Виктор Троицки остварио је највећу победу од повратка на терен, пошто је у другом колу турнира у Шенжену славио против Давида Ферера.

Тенис 25.09.2014 | 13:53
Троицки елиминисао Ферера!

Троицки је до тријумфа над Шпанцем, који је на турниру постављен за првог носиоца, дошао са 6:3, 6:4, после једног сата и седам минута игре.

Ривал српског тенисера у четвртфиналу биће Сантијаго Хиралдо из Колумбије, који је добио Аустралијанца Танасија Кокинакиса са 6:4, 6:3.Троицки је против Ферера одиграо сјајно, а два брејка била су му довољна да обезбеди највећи тријумф после одрађене једногодишње суспензије због кршења антидопинг правила.

У првом сету, српски тенисер је дошао до брејка у шестом гему, за вођство 4:2, а у другом већ на самом старту. Обе прилике које је Ферер имао да му одузме сервис је спасао и заслужено славио.

Тако је уједно дошао до прве победе у међусобним дуелима са Шпанцем, који тренутно води са 3-1 у њиховим окршајима. Троицки је освојио укупно 63 поена од 110 на мечу, имао је пет прилика да Ферера угрози на сервису, али су му две биле довољне.

Имао је проблема са првим сервисом, само 55 одсто успешности, али је освојио 90 одсто поена на њему и имао 12 ас удараца. Турнир у Шенжену игра се за наградни фонд од 590.230 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар