Troicki eliminisao Ferera!

Srpski teniser Viktor Troicki ostvario je najveću pobedu od povratka na teren, pošto je u drugom kolu turnira u Šenženu slavio protiv Davida Ferera.

Tenis 25.09.2014 | 13:53
Troicki eliminisao Ferera!

Troicki je do trijumfa nad Špancem, koji je na turniru postavljen za prvog nosioca, došao sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i sedam minuta igre.

Rival srpskog tenisera u četvrtfinalu biće Santijago Hiraldo iz Kolumbije, koji je dobio Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:4, 6:3.Troicki je protiv Ferera odigrao sjajno, a dva brejka bila su mu dovoljna da obezbedi najveći trijumf posle odrađene jednogodišnje suspenzije zbog kršenja antidoping pravila.

U prvom setu, srpski teniser je došao do brejka u šestom gemu, za vođstvo 4:2, a u drugom već na samom startu. Obe prilike koje je Ferer imao da mu oduzme servis je spasao i zasluženo slavio.

Tako je ujedno došao do prve pobede u međusobnim duelima sa Špancem, koji trenutno vodi sa 3-1 u njihovim okršajima. Troicki je osvojio ukupno 63 poena od 110 na meču, imao je pet prilika da Ferera ugrozi na servisu, ali su mu dve bile dovoljne.

Imao je problema sa prvim servisom, samo 55 odsto uspešnosti, ali je osvojio 90 odsto poena na njemu i imao 12 as udaraca. Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 590.230 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar