Реконструкција корита ријеке Жељезнице

Јавно предузеће "Воде Српске" увело је данас извођача радова у посао реконструкције корита ријеке Жељезнице у мјесној заједници Војковићи, општина Источна Илиџа.

Република Српска 25.09.2014 | 13:09
Реконструкција корита ријеке Жељезнице

Уређењем корита ријеке Жељезнице, рјешили би се проблеми мјештана мјесне заједнице Војковићи који годинама имају проблема са набујалом ријеком.Ерозија је обрушила дио корита ријеке Жељезнице у дужини од 1000 метара, а велики пројекат реконструкције званично је отпочео данас.

"Јавна установа "Воде Српске" је одмах покренула низ активности да би санирала ту рушевну обалу. Покренули смо поступак и одабрали извођачарадова, а у питању је једна приватна фирма са подручја Источног Сарајева", напомиње помоћник директора за економско-правне послове у "Водама Српске" Рада Баричанин.

Како наглашава извођач радова, мјештани Војковића завршетак радова могу очекивати за шест мјесеци. "Вријеме не иде на руку нама извођачима, али ми ћемо дати максимум да се све заврши у планираном року", наводи извођач радова Игор Драгутиновић.

Уз обалу ријеке Жељезнице налази се и црква Светог Петра Сарајевског, а реконструкција корита помоћи ће да се рјеше проблеми и ове вјерске институције.

"Уређење корита ријеке биће на корист и добробит не само цркви, него свим мјештанима и дјеци која ће се играти поред ријеке, народу који ће поред ње шетати", сматра свештеник Чедо Ђуреиновић.

Укупна вриједност пројекта је 780 хиљада евра, а финансира се из средстава Европске банке.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РАДИС

25.09.2014 17:23

Овај СНСД-ов криминалац је је добио да ради све могуће послове на овој регији које је давала Влада и СНСД-ови начелници општина. Вјероватно ће од ових намакнутих пара куповати гласове за пропали СНСД.

ОДГОВОРИТЕ