Rekonstrukcija korita rijeke Željeznice

Javno preduzeće "Vode Srpske" uvelo je danas izvođača radova u posao rekonstrukcije korita rijeke Željeznice u mjesnoj zajednici Vojkovići, opština Istočna Ilidža.

Republika Srpska 25.09.2014 | 13:09
Rekonstrukcija korita rijeke Željeznice

Uređenjem korita rijeke Željeznice, rješili bi se problemi mještana mjesne zajednice Vojkovići koji godinama imaju problema sa nabujalom rijekom.Erozija je obrušila dio korita rijeke Željeznice u dužini od 1000 metara, a veliki projekat rekonstrukcije zvanično je otpočeo danas.

"Javna ustanova "Vode Srpske" je odmah pokrenula niz aktivnosti da bi sanirala tu ruševnu obalu. Pokrenuli smo postupak i odabrali izvođačaradova, a u pitanju je jedna privatna firma sa područja Istočnog Sarajeva", napominje pomoćnik direktora za ekonomsko-pravne poslove u "Vodama Srpske" Rada Baričanin.

Kako naglašava izvođač radova, mještani Vojkovića završetak radova mogu očekivati za šest mjeseci. "Vrijeme ne ide na ruku nama izvođačima, ali mi ćemo dati maksimum da se sve završi u planiranom roku", navodi izvođač radova Igor Dragutinović.

Uz obalu rijeke Željeznice nalazi se i crkva Svetog Petra Sarajevskog, a rekonstrukcija korita pomoći će da se rješe problemi i ove vjerske institucije.

"Uređenje korita rijeke biće na korist i dobrobit ne samo crkvi, nego svim mještanima i djeci koja će se igrati pored rijeke, narodu koji će pored nje šetati", smatra sveštenik Čedo Đureinović.

Ukupna vrijednost projekta je 780 hiljada evra, a finansira se iz sredstava Evropske banke.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RADIS

25.09.2014 17:23

Ovaj SNSD-ov kriminalac je je dobio da radi sve moguće poslove na ovoj regiji koje je davala Vlada i SNSD-ovi načelnici opština. Vjerovatno će od ovih namaknutih para kupovati glasove za propali SNSD.

ODGOVORITE