Истрага о масовној гробници код Доњецка

Руска Истражна комисија планира да покрене истрагу након открића масовне гробнице цивила у близини Доњецка, на југоистоку Украјине, рекао је портпарол Комисије Владимир Маркин.

Свијет 24.09.2014 | 15:01
Истрага о масовној гробници код Доњецка

"Извјештаје о убиствима људи, чија су тијела пронађена у масовној гробници у близини Доњецка, верификоваће главни Истражни директорат у оквиру истраге о кориштењу забрањених средстава и метода ратовања против цивила на југоистоку Украјине", рекао је Маркин.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да је масовна гробница у којој су сахрањени цивили на истоку Украјине резултат злочина који је највјероватније извршила украјинска војска.

Владајућа руска странка Јединствена Русија позвала је на формирање међународне комисије у циљу истраге о масовним гробницама у близини Доњецка.Милиција Доњецке Народне Републике пронашла је јуче масовну гробницу на мјесту дрвног депоа у руднику Комунар, 60 километара од Доњецка, подсјећа Итар-тас.

Према првим резултатима ексхумације, у гробници су сахрањени цивили, већином младе жене, које су силоване, везане и убијене ватреним оружјем.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мимо

24.09.2014 15:33

Па зар не мозе без масовног убијања невиних људи

ОДГОВОРИТЕ