Istraga o masovnoj grobnici kod Donjecka

Ruska Istražna komisija planira da pokrene istragu nakon otkrića masovne grobnice civila u blizini Donjecka, na jugoistoku Ukrajine, rekao je portparol Komisije Vladimir Markin.

Svijet 24.09.2014 | 15:01
Istraga o masovnoj grobnici kod Donjecka

"Izvještaje o ubistvima ljudi, čija su tijela pronađena u masovnoj grobnici u blizini Donjecka, verifikovaće glavni Istražni direktorat u okviru istrage o korištenju zabranjenih sredstava i metoda ratovanja protiv civila na jugoistoku Ukrajine", rekao je Markin.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je masovna grobnica u kojoj su sahranjeni civili na istoku Ukrajine rezultat zločina koji je najvjerovatnije izvršila ukrajinska vojska.

Vladajuća ruska stranka Jedinstvena Rusija pozvala je na formiranje međunarodne komisije u cilju istrage o masovnim grobnicama u blizini Donjecka.Milicija Donjecke Narodne Republike pronašla je juče masovnu grobnicu na mjestu drvnog depoa u rudniku Komunar, 60 kilometara od Donjecka, podsjeća Itar-tas.

Prema prvim rezultatima ekshumacije, u grobnici su sahranjeni civili, većinom mlade žene, koje su silovane, vezane i ubijene vatrenim oružjem.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mimo

24.09.2014 15:33

Pa zar ne moze bez masovnog ubijanja nevinih ljudi

ODGOVORITE