Ни трага од затрпаног рудара

Спасилачке екипе још нису нашле рудара Жељка Милетића (36) који је јуче пре подне затрпан у јами Стрмостен рудника "Рембас", пошто се срушио кровни део откопа.

Србија 24.09.2014 | 13:59
Ни трага од затрпаног рудара

Потрага за рударом трајала је целу ноћ, али без успеха.

“Радила је трећа смена и чета за спасавање отклонили смо велику количину материјала, прилично смо напредовали, али до унесрећеног рудара нисмо дошли“, рекао је директор Јавног предузећа за подземну екслоатацију угља Владан Милошевић.Иако није могао да прецизира колико материјала су могли да откопају за 24 сата, односно колико су спасиоци ближи затрпаном рудару, Миленковић је казао је акција веома тешка.

“Простор је веома скучен, одрон и даље траје, камење и угаљ и даље надолазе, тако да је веома тешко очистити велику количину материјала који се налази у јами. У целој акцији је ангажовано преко сто људи и акција ће трајати док не стигнемо до рудара и расчистимо сав материјал који се налази у јами“, истакао је Милошевић.

"Акција спасавања је још у току, није ни прекидана од јуче од 9 сати, и спасилачке екипе и рудари су доле, у јами", казао је Миленковић агенцији Бета.

Генерални директор Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља "Ресавица" рекао је јуче да је узрок несреће елементарна непогода на коју се није могло утицати.Жељко Милетић има 36 година, осам година ради у руднику, и отац је троје малолетне деце.

Коментари / 0

Оставите коментар