Ni traga od zatrpanog rudara

Spasilačke ekipe još nisu našle rudara Željka Miletića (36) koji je juče pre podne zatrpan u jami Strmosten rudnika "Rembas", pošto se srušio krovni deo otkopa.

Srbija 24.09.2014 | 13:59
Ni traga od zatrpanog rudara

Potraga za rudarom trajala je celu noć, ali bez uspeha.

“Radila je treća smena i četa za spasavanje otklonili smo veliku količinu materijala, prilično smo napredovali, ali do unesrećenog rudara nismo došli“, rekao je direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja Vladan Milošević.Iako nije mogao da precizira koliko materijala su mogli da otkopaju za 24 sata, odnosno koliko su spasioci bliži zatrpanom rudaru, Milenković je kazao je akcija veoma teška.

“Prostor je veoma skučen, odron i dalje traje, kamenje i ugalj i dalje nadolaze, tako da je veoma teško očistiti veliku količinu materijala koji se nalazi u jami. U celoj akciji je angažovano preko sto ljudi i akcija će trajati dok ne stignemo do rudara i rasčistimo sav materijal koji se nalazi u jami“, istakao je Milošević.

"Akcija spasavanja je još u toku, nije ni prekidana od juče od 9 sati, i spasilačke ekipe i rudari su dole, u jami", kazao je Milenković agenciji Beta.

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" rekao je juče da je uzrok nesreće elementarna nepogoda na koju se nije moglo uticati.Željko Miletić ima 36 godina, osam godina radi u rudniku, i otac je troje maloletne dece.

Komentari / 0

Ostavite komentar