Послодавац из сна

Милијардер Рицхард Брансон је сигурно најбољи шеф свих времена. Оснивач Виргин Гроуп-а сматра како људи требају имати могућност да узму слободне дане када год то желе, без тражења дозволе!

Свијет 24.09.2014 | 11:30
Послодавац из сна

Његови радници сами одлучују када иду и колико дуго остају на одмору.

"Сваком упосленику је препуштена одлука о томе да ли ће узети неколико слободних сати или дан, седмицу, мјесец", рекао је Брансон цитирајући реченицу из своје књиге "Тхе Виргин Wаy: Еверyтхинг И Кноw Абоут Леадерсхип" која је објављена на његовом блогу.

Брансон је казао како је такву врсту политике успјешно проводи у својим фирмама, те жели подстаћи и друге компаније да прекину бројати годишње одморе и ограничавају раднике. Према тој политици, радници не само да могу одморити када осјећају потребу већ могу отићи на годишњи одмор онолико дуго колико желе и осјећају потребу . Истиче да то неће наштетити фирми, послу, тиму, нити каријери.

Могул је казао како је дошао на ту идеја када му је кћерка показала чланак у новинама о томе како Нетфлиx не ограничава своје раднике временски у годишњем одмору.

"Имам пријатеља који је урадио исту ствар у својој фирми и напредовали су морално, креативно и продуктивно", рекао је Брансон.

Брансон није први милијардер који се залаже за флексибилније вријеме између приватног и пословног живота.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

24.09.2014 09:35

Овако исто је у Републици Српској код Милорадових тајкуна Станковића и Радишића и у Терексу. Милина радит 12 сати дневно x 7 дана у недељи x 30/31 дан у мјесецу... А за плату немој да питаш.

ОДГОВОРИТЕ