Poslodavac iz sna

Milijarder Richard Branson je sigurno najbolji šef svih vremena. Osnivač Virgin Group-a smatra kako ljudi trebaju imati mogućnost da uzmu slobodne dane kada god to žele, bez traženja dozvole!

Svijet 24.09.2014 | 11:30
Poslodavac iz sna

Njegovi radnici sami odlučuju kada idu i koliko dugo ostaju na odmoru.

"Svakom uposleniku je prepuštena odluka o tome da li će uzeti nekoliko slobodnih sati ili dan, sedmicu, mjesec", rekao je Branson citirajući rečenicu iz svoje knjige "The Virgin Way: Everything I Know About Leadership" koja je objavljena na njegovom blogu.

Branson je kazao kako je takvu vrstu politike uspješno provodi u svojim firmama, te želi podstaći i druge kompanije da prekinu brojati godišnje odmore i ograničavaju radnike. Prema toj politici, radnici ne samo da mogu odmoriti kada osjećaju potrebu već mogu otići na godišnji odmor onoliko dugo koliko žele i osjećaju potrebu . Ističe da to neće naštetiti firmi, poslu, timu, niti karijeri.

Mogul je kazao kako je došao na tu ideja kada mu je kćerka pokazala članak u novinama o tome kako Netflix ne ograničava svoje radnike vremenski u godišnjem odmoru.

"Imam prijatelja koji je uradio istu stvar u svojoj firmi i napredovali su moralno, kreativno i produktivno", rekao je Branson.

Branson nije prvi milijarder koji se zalaže za fleksibilnije vrijeme između privatnog i poslovnog života.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

24.09.2014 09:35

Ovako isto je u Republici Srpskoj kod Miloradovih tajkuna Stankovića i Radišića i u Tereksu. Milina radit 12 sati dnevno x 7 dana u nedelji x 30/31 dan u mjesecu... A za platu nemoj da pitaš.

ODGOVORITE