Терористичка упоришта на џамијама

Угашена "хуманитарна невладина организација" /под окриљем Уједињених Арапских Емирата/ која
је изградила више од стотину џамија, путем којих је ширила радикални исламски покрет...

 

Србија 24.09.2014 | 10:26
Терористичка упоришта на џамијама

Крхки мир и скоро никаква безбједност Срба на Космету додатно су угрожени након што је Косовска полиција званично утврдила да је подручје Јужне Митровице претворено у упориште исламиста и џихадиста.

Хапшење 15 лица, међу којима су Фуад Рамићи, предсједник Исламског покрета јединства,
и Шефћет Краснићи, први имам џамије у Приштини, узнемирило је јавност, али и преостале Србе на том подручју. Ово хапшење потврдило је опште увјерење да се исламисти идеолошки формирају,
углавном, уз знање и помоћ имама са Косова.

Нису била довољна упозорења косовског муфтије Наима Трнаве, који је прије двије године упозоравао КФОР и Косовске институције да пооштре контролу прелаза границе између самопроглашеног Косова и Македоније и Косова и Албаније. Он је тврдио да из Македоније и Албаније неометано стижу лица која под мотом јачања исламске вјере шире мржњу.

Прије мјесец дана ухапшено је 40 особа осумњичених да су повезане са терористичким акцијама у Ираку И Сирији, а прошеле недеље још 15. Оба хапшења извршена су налогу западних обавјештајних служби, каже извор Срне из Косовске полицијске службе.

"Налог је услиједио послије опсежних истрага које су провеле западне обавештајне службе", наводи овај извор и прецизира да су обавјештајци дуже времена пратили активности "хуманитараца" са Блиског Истока .

Анализом предавања која је на Факултету теологије у Приштини држао имам Краснићи утврђено је да подстрекавао радикалне струје и да је своје "знање" преносио и на имаме широм Косова.

У наставку акције спречавања ширења утицаја исламиста на Косову, угашена је "хуманитарна невладина организација" која је радила под окриљем Уједињених Арпапских Емирата са сједиштем у Приштини, као и њени огранци по другим градовима на Косову. Та "НВО" је изградила више од стотину џамија путем којих је ширила радикални исламски покрет пропагирајући мржњу према свему што није исламски фундаментализам.

У Министарству унутрашњих послова самопрокламованог Косова кажу да се МУП труди да спријечи одлазак држављана Косова у Сирију и Ирак. Надлежни тврде да профил лица која су се већ укључила у активности терориста у Ираку и Сирији говори о томе да су она регрутована прије десетак година.То је посљедица дешавања након 1999. године, када су на Косово ушле одређене
невладине организације које су имале за циљ исламизацију косовског друштва.

Оно што посебно забрињава јесте пријетња терориста лидерима Срба са сјевера Косова, посебно бившим чуварима моста на ријеци Ибар, који одваја сјеверни -српски од јужног - албанског дијела Косовске Митровице, те бившим предсједницима српских општина на сјеверу покрајине.

Иако у КфОР-у не желе да потврде да се ојачавање Америчког контигента КфОР-а врши управо због спречавања дјеловања терориста, из образложења одлуке Команде америчких снага на Косову: "Војници ће се старати о безбједности у српским срединама" - јасно проистиче закључак. Исламски фундаменталисти, терористи и џихадисти, постали су велика пријетња Србима на Косову. И не само њима.

Бивши командант КФОР-а Салваторе Фарина оставио је свом насљеднику упозорење да исламисти не ратују само против православаца, већ и против припадника међународних снага, прије свега из САД.

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милојко-Бања лука

24.09.2014 08:46

И шта су они нас сада нешта ново научили? Све су то знали и 90их па су их бранили, американцима и њемцима ислам одговара само када су СРБИ у борби са њима све остале су бомбардовали и сада као види шта се дешава а признали их као терористе да би касније исте те терористе признали као председнике државе коју су исти ти признали ето сада нас уче како је ислам постао опасан, а 90их нас је мазио

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре милојко

24.09.2014 10:10

Деведестих година Албанци нису ни знали да Су Муслимани

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокан

24.09.2014 19:15

Био сам на косову у слузби И добро сам сам видио да су тамо били албанци Муслимани били 90% на косову. И ако је По томе судит као сто ви казете онда су сви косовски Муслимани терористи хер за то сто их је вецина И као вецина наравно да це правит дзамију.

ОДГОВОРИТЕ