Teroristička uporišta na džamijama

Ugašena "humanitarna nevladina organizacija" /pod okriljem Ujedinjenih Arapskih Emirata/ koja
je izgradila više od stotinu džamija, putem kojih je širila radikalni islamski pokret...

 

Srbija 24.09.2014 | 10:26
Teroristička uporišta na džamijama

Krhki mir i skoro nikakva bezbjednost Srba na Kosmetu dodatno su ugroženi nakon što je Kosovska policija zvanično utvrdila da je područje Južne Mitrovice pretvoreno u uporište islamista i džihadista.

Hapšenje 15 lica, među kojima su Fuad Ramići, predsjednik Islamskog pokreta jedinstva,
i Šefćet Krasnići, prvi imam džamije u Prištini, uznemirilo je javnost, ali i preostale Srbe na tom području. Ovo hapšenje potvrdilo je opšte uvjerenje da se islamisti ideološki formiraju,
uglavnom, uz znanje i pomoć imama sa Kosova.

Nisu bila dovoljna upozorenja kosovskog muftije Naima Trnave, koji je prije dvije godine upozoravao KFOR i Kosovske institucije da pooštre kontrolu prelaza granice između samoproglašenog Kosova i Makedonije i Kosova i Albanije. On je tvrdio da iz Makedonije i Albanije neometano stižu lica koja pod motom jačanja islamske vjere šire mržnju.

Prije mjesec dana uhapšeno je 40 osoba osumnjičenih da su povezane sa terorističkim akcijama u Iraku I Siriji, a prošele nedelje još 15. Oba hapšenja izvršena su nalogu zapadnih obavještajnih službi, kaže izvor Srne iz Kosovske policijske službe.

"Nalog je uslijedio poslije opsežnih istraga koje su provele zapadne obaveštajne službe", navodi ovaj izvor i precizira da su obavještajci duže vremena pratili aktivnosti "humanitaraca" sa Bliskog Istoka .

Analizom predavanja koja je na Fakultetu teologije u Prištini držao imam Krasnići utvrđeno je da podstrekavao radikalne struje i da je svoje "znanje" prenosio i na imame širom Kosova.

U nastavku akcije sprečavanja širenja uticaja islamista na Kosovu, ugašena je "humanitarna nevladina organizacija" koja je radila pod okriljem Ujedinjenih Arpapskih Emirata sa sjedištem u Prištini, kao i njeni ogranci po drugim gradovima na Kosovu. Ta "NVO" je izgradila više od stotinu džamija putem kojih je širila radikalni islamski pokret propagirajući mržnju prema svemu što nije islamski fundamentalizam.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova samoproklamovanog Kosova kažu da se MUP trudi da spriječi odlazak državljana Kosova u Siriju i Irak. Nadležni tvrde da profil lica koja su se već uključila u aktivnosti terorista u Iraku i Siriji govori o tome da su ona regrutovana prije desetak godina.To je posljedica dešavanja nakon 1999. godine, kada su na Kosovo ušle određene
nevladine organizacije koje su imale za cilj islamizaciju kosovskog društva.

Ono što posebno zabrinjava jeste prijetnja terorista liderima Srba sa sjevera Kosova, posebno bivšim čuvarima mosta na rijeci Ibar, koji odvaja sjeverni -srpski od južnog - albanskog dijela Kosovske Mitrovice, te bivšim predsjednicima srpskih opština na sjeveru pokrajine.

Iako u KfOR-u ne žele da potvrde da se ojačavanje Američkog kontigenta KfOR-a vrši upravo zbog sprečavanja djelovanja terorista, iz obrazloženja odluke Komande američkih snaga na Kosovu: "Vojnici će se starati o bezbjednosti u srpskim sredinama" - jasno proističe zaključak. Islamski fundamentalisti, teroristi i džihadisti, postali su velika prijetnja Srbima na Kosovu. I ne samo njima.

Bivši komandant KFOR-a Salvatore Farina ostavio je svom nasljedniku upozorenje da islamisti ne ratuju samo protiv pravoslavaca, već i protiv pripadnika međunarodnih snaga, prije svega iz SAD.

 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milojko-Banja luka

24.09.2014 08:46

I šta su oni nas sada nešta novo naučili? Sve su to znali i 90ih pa su ih branili, amerikancima i njemcima islam odgovara samo kada su SRBI u borbi sa njima sve ostale su bombardovali i sada kao vidi šta se dešava a priznali ih kao teroriste da bi kasnije iste te teroriste priznali kao predsednike države koju su isti ti priznali eto sada nas uče kako je islam postao opasan, a 90ih nas je mazio

ODGOVORITE
Name

re milojko

24.09.2014 10:10

Devedestih godina Albanci nisu ni znali da Su Muslimani

ODGOVORITE
Name

kokan

24.09.2014 19:15

Bio sam na kosovu u sluzbi I dobro sam sam vidio da su tamo bili albanci Muslimani bili 90% na kosovu. I ako je Po tome sudit kao sto vi kazete onda su svi kosovski Muslimani teroristi her za to sto ih je vecina I kao vecina naravno da ce pravit dzamiju.

ODGOVORITE